Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο κέρδισε τις εκλογές στη Βραζιλία


Το χειρότερο σενάριο, ο φοβερότερος εφιάλτης έγινε πραγματικότητα στη Βραζιλία με την εκλογή του Ζαίρ ΜπολσονάροΟ αρχηγός του Φιλελεύθερου Κοινωνικού Κόμματος (PSL) απέσπασε το 55% των ψήφων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  του Βραζιλιάνικου Εκλογικού Δικαστηρίου, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων. Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Φερνάντο Χάνταντ, κέρδισε το 44,3% των ψήφων. Δέκα μονάδες διαφορά είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει ότι η Βραζιλία είναι μια άλλη χώρα - η πιο σημαντική στη Λατινική Αμερική - μολυσμένη από την ακροδεξιά πολιτική.


Φασίστας, ρατσιστής, φαλλοκράτης, ομοφοβικός ....  Οποιαδήποτε από αυτές τις περιγραφές ταιριάζει στην εικόνα και την προσωπικότητα του Ζαίρ Μπολσονάρο, ο οποίος περιέγραψε τις γυναίκες ως "άσχετες" , "αρκετά άσχημες για να βιαστούν" και ότι είναι "άδικο" να έχουν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες. Αυτή την περιφρόνηση την έχει και στο DNA του, αφού έχοντας τέσσερις γιους, η γέννηση της κόρης του αντιπροσώπευσε γι αυτόν "μια στιγμή αδυναμίας".

Έχοντας ως σύνθημα η Βραζιλία πάνω απ όλα και ο Θεός πάνω απ'όλα, ποτέ δεν έκρυψε την νοσταλγία του για την στρατιωτική δικτατορία (1964-1985). Ο υπερσυντηρητικός πρώην στρατιωτικός θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου αρχηγός του κράτους της Βραζιλίας.