Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο συγχαίρει το λαό του Μεξικού και τον Εκλεγέντα Πρόεδρό του



Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, εξ ονόματος του Λαού της Βενεζουέλας, χαιρετάει την επίδειξη δημοκρατικής βούλησης που εξέφρασε ο Λαός του Μεξικού, αφού άσκησε το δικαίωμά του στην κυριαρχία στις Ομοσπονδιακές Εκλογές της 1ης Ιουλίου του 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διαβιβάζει τα ειλικρινά του συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον Εκλεγέντα Προέδρο, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ύστερα από την ιστορική λαϊκή νίκη με την αδιαμφισβήτητη ευρεία πλειοψηφία των Μεξικανών.


Μεγάλες θα είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίζει η καινούρια μεξικάνικη ηγεσία προκειμένου να ενισχύσει την ανεξαρτησία και να εξασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα του Λαού του Εμιλιάνο Ζαπάτα και του Μπενίτο Χουάρες, που τον τίμησαν με τόσο συντριπτική υποστήριξη.

Η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας φιλοδοξεί να οικοδομήσει μαζί με την καινούρια μεξικανική κυβέρνηση ισχυρές διμερείς σχέσεις βασισμένες στην πλήρη συνεργασία, τη μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και το σεβασμό στην αυτοδιάθεση των Λαών μας.

Επιπλέον, οι Λαοί της Βενεζουέλας και του Μεξικού καλούνται να συνεργαστούν για να εδραιώσουν την ενωτική διαδικασία της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την περιοχή μας ως Ζώνη Ειρήνης, ευημερίας, κυριαρχίας και αλληλεγγύης.


Καράκας, 2 Ιουλίου 2018