Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Προσωπικότητες της Αργεντινής καλούν σε διαδήλωση κατά της επιστροφής του ΔΝΤ

Πηγή: Telesurtv.net

Διάφορες προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού της Αργεντινής κάλεσαν σε διαδήλωση στις 9 Ιούλη κατά της επιστροφής στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Κάτω από το σύνθημα "Η πατρίδα δεν παραδίνεται" (#LaPatriaNoSeRinde), οι καλούντες στην πορεία ζητούν από τον αργεντίνικο λαό να διαμαρτυρηθεί κατά του δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι από το ΔΝΤ.



Μεταξύ των προσωπικοτήτων που καλούν σε κινητοποίηση βρίσκονται η πρόεδρος των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, Εστέλα ντε Καρλότο, η υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων Τάτι Αλμέιδα και σημαντικές μορφές του χώρου της πολιτικής και των τεχνών της Αργεντινής.

Οι καλούντες θεωρούν ότι είναι απαραίτηση μια πορεία γιατί η πλειοψηφία των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας είναι αντίθετη στη συμφωνία της κυβέρνησης Μάκρι με το ΔΝΤ, καθώς αυτή συνεπάγεται μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και μεταρρυθμίσεις που επηρεάσουν μόνο τους λιγότερο προνομιούχους.