Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Κούβα καταδικάζει έντονα την επίθεση κατά της Συρίας



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη της για τη νέα επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων από τους συμμάχους τους, το βράδυ της 13ης Απριλίου κατά στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Αυτή η μονομερής δράση, στο περιθώριο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη αυτού του οργανισμού και συνιστά ένα έγκλημα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, που επιδεινώνει τη σύγκρουση στη χώρα και στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν στη Συρία χωρίς καμία απόδειξη για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση αυτής της χώρας και παρά το γεγονός ότι η Τεχνική Γραμματεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ανέφερε ότι θα στείλει σύντομα Ερευνητική Ομάδα για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά και να επιθεωρήσει αμέσως την πόλη της Δούμας, όπως ζήτησε η Συρία και η Ρωσία.

Η Κούβα, που έχει υπογράψει από τα πρώτα συμβαλλόμενα κράτη τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση αυτών και άλλων όπλων μαζικής εξόντωσης, από οποιονδήποτε παράγοντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η Επαναστατική Κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές ζημίες που προκάλεσε η άγρια αυτή επίθεση.
Αβάνα 13 Απριλίου 2018