Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

O Πούτιν εξάρει τη δουλειά της Κούβας στη διεθνή σκηνή



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε σήμερα το μεγάλο κύρος της Κούβας στη διεθνή σκηνή και επαναβεβαίωσε τον στρατηγική χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την υλοποίηση κοινών σχεδίων σε διάφορους τομείς.

Λαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του κουβανού πρέσβη στη Μόσχα, Χεράρντο Πενιαλβέλ, ο πρόεδρος επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη αυτών των δεσμών, εν μέσω μιας διαδικασίας ανανέωσης στο νησί, όπως ανέφερε.

Κατά την διάρκεια της τελετής στο Κρεμλίνο, όπου παρέλαβε τα διαπιστευτήρια 16 άλλων χωρών, τόνισε ότι η συνεργασία με την Κούβα πραγματοποιείται σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι σιδηρόδρομοι, οι υποδομές και τα φάρμακα, μεταξύ άλλων. 


Απευθυνόμενος στους διπλωμάτες, ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές έντασης και τόνισε ότι η χώρα του θα υποστηρίζει και θα προωθεί πάντα μια θετική ατζέντα στη διεθνή σκηνή.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι θεωρεί ότι το έργο των δημοσιογράφων θα είναι πάντοτε να αναζητούν συμβιβαστικές λύσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στον κόσμο. 

Στην τελετή, κατέθεσαν επίσης τα διαπιστευτήριά τους οι πρέσβεις του Ελ Σαλβαδόρ, του Βιετνάμ, της Δημοκρατίας του Κονγκό, του Μαυροβουνίου, της Ιταλίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιορδανίας.

Στην ίδια τελετή, στην οποία παρίστατο και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παρέδωσαν επίσης τα ντοκουμέντα τους οι επιτετραμμένοι της Γκάνα, της Νιγηρίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Γκάμπια, της Αυστρίας, της Ακτής του Ελεφαντοστού και του Μπενίν.

( από Prensa Latina)