Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Βενεζουέλα επανενεργοποίησε το νομικό αίτημα για την έκδοση του τρομοκράτη Ποσάδα Καρίλες

Πηγή: radiorebelde.cu
H Bενεζουέλα θα επανεργοποιήσει το αίτημα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την έκδοση του φυγόδικου από την Βενεζολάνικη και Κουβανική δικαιοσύνη Λουίς Ποσάδα Καρίλες, βασικού υπεύθυνου της ανατίναξης του αεροπλάνου των κουβανικών αερογραμμών, για να δικαστεί στην Βενεζουέλα για εγκλήματα τρομοκρατίας.
Ο αρχηγός του Βενεζολάνικου κράτους ήταν επικεφαλής στην τελετή μνήμης στην επέτειο των 40 χρόνων του εγκλήματος στα Μπαρμπάντος που κόστιζε την ζωή σε 73 ανθρώπους. 


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Θέατρο του Καράκας, ο πρόεδρος τόνισε ότι αυτή την στιγμή τα προοδευτικά κινήματα της περιοχής παρουσιάζονται πιο ισχυρά στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. 

Επεσήμανε επίσης ότι στην διάρκεια του 20ου αιώνα οι χώρες της Νότιας Αμερικής υπέστησαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που οργανώθηκαν από τις ΗΠΑ, αναφερόμενος ειδικότερα στο Σχέδιο Κόνδωρ, που εκτελέστηκε από την βορειοαμερικάνικη αυτοκρατορία την δεκαετία του 70.

Σε αυτό το πνεύμα, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια νέα εκδοχή αυτού του σχεδίου, που προωθείται από ιμπεριαλιστικούς κύκλους σε συμμαχία με την Δεξιά της χώρας που σχεδιάζει μία περαιτέρω ανάπτυξή του στην ήπειρο με σκοπό να πλήξει τις προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως ακριβώς συνέβη την δεκαετία του 70.

Από την άλλη, δήλωσε ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα δεν υποκλίνονται μπροστά στην αυτοκρατορία, η οποία και πάλι επιτίθεται στους λαούς την Λατινικής Αμερικής, στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.