Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η επίσκεψη του Ραφαέλ Κορέα στην Κούβα

Πηγή: Prensa Latina

Στο καθιερωμένο ραδιοτηλεοπτικό του διάγγελμα του Σαββάτου ο Κορέα μίλησε για τη μονοήμερη επίσκεψη εργασίας που είχε στην Κούβα την προηγούμενη, χαρακτήρισε "τεράστιο προνόμιο" τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο θεωρεί ζωντανό θρύλο, και ακόμα μεγάλη τιμή την υποδοχή από τον ομόλογό του Ραούλ Κάστρο, στο Μέγαρο της Επανάστασης.

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σφιχτό του πρόγραμμα στο νησί της Καραϊβικής, το οποίο περιλάμβανε συνάντηση με συμπατριώτες του στρατιωτικούς που βοηθούν στην επισκευή της Ιατρικής Σχολής και στην κατασκευή κατοικιών για τους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντι στο Σαντιάγο της Κούβας, καθώς και συνάντηση με τις τοπικές αρχές στην Αβάνα.
"Πρέπει να μαθαίνουμε με σεμνότητα από αυτόν που ξέρει περισσότερα", δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, ξεχωρίζοντας τους υψηλούς δείκτες υγείας που έχει πετύχει η κουβανική κυβέρνηση μετά το θρίαμβο της Επανάστασης το 1959.

Ο Κορέα τόνισε ότι εκατοντάδες νέοι από τη χώρα του σπουδάζουν ιατρική στην Κούβα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φέρει περί τους χίλιους κουβανούς γιατρούς για να βοηθήσουν στην κάλυψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τον πληθυσμό του Εκουαδόρ.

"Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα καλά παραδείγματα στο σύστημα υγείας, όπως αυτό της Κούβας", πρόσθεσε ο πρόεδρος Κορέα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ακόμα για τα προγράμματα φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες που εφαρμόζονται στην Κούβα.