Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι Κουβανοί γιατροί είναι ταγμένοι στο καθήκον (Ανοιχτή επιστολή Κουβανών bloggers)

Κουβανοί bloggers καταδικάζουν την βία της "αντιπολίτευσης"
κατά Κουβανών γιατρών στην Βενεζουέλα

Πριν λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε από φίλους μας που ζουν στην Βενεζουέλα, εργαζόμενους σε μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού, και στο διεθνές κανάλι Telesur, ότι πάνω από δώδεκα Κέντρα Ιατρικής Φροντίδας δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Βενεζολάνικης αντιπολίτευσης.

Ως Κουβανοί bloggers καταδικάζουμε τις πάσης φύσεως βίαιες ενέργειες και καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να προστατέψει την ζωή των γιατρών μας, των οποίων το μοναδικό έργο σε αυτή τη χώρα είναι να σώζουν ζωές στις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές και να έχουν περιθάλψει μέχρι σήμερα εκατομμύρια ασθενείς.

Οποιαδήποτε διαφωνία για τις πρόσφατες εκλογές στην Βενεζουέλα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η νίκη του προέδρου  Nicolás Maduro όπως πιστοποίησε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο καθώς και διεθνείς παρατηρητές από διάφορες χώρες, πρέπει να εκφράζεται και προωθείται με νόμιμα μέσα και σε κλίμα σεβασμού και ειρήνης, όπως επανέλαβαν αρκετοί κυβερνητικοί  αξιωματούχοι.

Ως Κουβανοί πολίτες καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά δημόσια κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ζωή των γιατρών της χώρας μας, ενέργεια που υπαγορεύεται από ξενοφοβία, πολιτική μισαλλοδοξία ή οτιδήποτε άλλο.
16 Απρίλη 2013

Σημ. Όσοι bloggers θέλουν να προσυπογράψουν αυτή την ανοιχτή επιστολή να την αναρτήσουν στο blog τους και να προσθέσουν το link στα σχόλια από κάτω:

Elaine Díaz Rodríguez – La polémica digital
Alejandro Ulloa García – Esquinas
Alejandro Cruz – Cubano1erPlano
Carlos Alberto Pérez Benítez – La Chiringa de Cuba
Claudio Peláez Sordo – Tremendo Explote
Karina Marrón González – Espacio Libre
Liudmila Peña Herrera – Poesía de Isla
Sandra Abd´Allah-Alvarez Ramírez – NegraCubana
Emilio Febles Hdez – Del Pinar a L’Avana
Karel Pérez Alejo – SEO Havana
Miguel Fernández Martínez – Cuba, La Isla Infinita
Lilith Alfonso – La esquina de Lilith
Elizabeth Bello – Bella Cuba
Yuris Nórido- Micro Crónicas


ΥΓ: Σύμφωνα με δήλωση του Δρ. Roberto González Martín, Υφυπουργού Δημόσιας Υγείας της Κούβας, οι Κουβανοί γιατροί που εργάζονται στη Βενεζουέλα συνεχίζουν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους σε κάθε πολίτη που τις έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, κοινωνικής τάξης ή άλλου κριτηρίου. Παρά τις βίαιες ενέργειες της αντιπολίτευσης εναντίον εγκαταστάσεων υγείας, δεν έχει τραυματιστεί κανένας εκ των Κουβανών γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικών που υπηρετούν στη Βενεζουέλα, ενώ μάλιστα υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την προστασία τους από Βενεζουελανούς εργαζόμενους, σαν ένδειξη σεβασμού προς τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε λαϊκές γειτονιές (Πηγή: Cubadebate).