Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η Κούβα διαδηλώνει για την ειρήνη σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη (+Φωτογραφίες)

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Χιλιάδες νέοι μαζί με τους κατοίκους της κουβανικής πρωτεύουσας απαίτησαν σήμερα (14/10), στο όνομα του λαού της Κούβας, να σταματήσει η γενοκτονία της σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και οι επιθέσεις της σε άλλα έθνη της Μέσης Ανατολής.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία με επικεφαλής τον Κουβανό πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ   και άλλους ανώτερους ηγέτες κατήγγειλαν τη συνενοχή των
ΗΠΑ  στη σιωνιστική πολεμική επίθεση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 42.000 θανάτους στη Λωρίδα της Γάζας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, και περισσότερους από 2.000 στο Λίβανο.



Μεταξύ των διαδηλωτών, Παλαιστίνιοι φοιτητές στην Κούβα εξέφρασαν τη θέληση των συμπατριωτών τους να αντισταθούν μέχρι να ανακτήσουν το έθνος τους, να πετύχουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους και μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.

Κατήγγειλαν τα επεκτατικά συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ και την επιθετικότητά του εναντίον εθνών όπως ο Λίβανος, η Συρία, η Υεμένη και ολόκληρη η περιοχή, με τη συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο κόσμος παραμένει παράλυτος, ανίκανος να σταματήσει την τραγωδία.


Δεν πρόκειται για πόλεμο, αλλά για μια γενικευμένη και προοδευτική γενοκτονία, διαβεβαίωσαν στην πολιτικο-πολιτιστική πράξη με την οποία εξέφρασαν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους προς την Κούβα για τη διαρκή αλληλεγγύη της στη δίκαιη υπόθεση του λαού τους.

Στην εκδήλωση, η πρώτη γραμματέας της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας, Μέιβις Εστέβες, δήλωσε ότι αυτή η πορεία και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες υποστηρίζουν τη θέση αυτού του έθνους της Καραϊβικής στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και πατριωτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε τη δέσμευση της χώρας του για ειρήνη, δικαιοσύνη και υπεράσπιση της παλαιστινιακής κυριαρχίας.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια στη σφαγή, δεν θα ξεχάσουμε ούτε τον ηρωισμό των εαμυνόμενων  ούτε τη βαρβαρότητα των επιτιθέμενων, είπε.


   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram   👉 https://t.me/prensarebeldegr