Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

O Μπάιντεν καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοκιμασίας στην θητεία του

 Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu) 

Τρία χρόνια και 11 μήνες από την έναρξη της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό αποδοκιμασίας από τους ψηφοφόρους από τότε που έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει ποσοστό αποδοκιμασίας 57%, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ από τον Ιανουάριο του 2021, ή  αλλοιώς,  μόνο το 40% του εκλογικού σώματος τον υποστηρίζει, ποσοστό που επίσης  είναι το χαμηλότερο  της θητείας του.

Η φθορά του Μπάιντεν είναι πιο έντονη μεταξύ των Δημοκρατικών, η πλειοψηφία των οποίων πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ μακριά στη στρατιωτική του δράση στη Γάζα.  

Το 70%και  των ψηφοφόρων ηλικίας 18-34 ετών,  αποδοκιμάζει τους χεισισμούς του Προέδρου  στον πόλεμο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του NBC News που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

"Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά χαμηλό σημείο της προεδρίας του και ένα σημαντικό μέρος αυτού, ειδικά εντός του συνασπισμού Μπάιντεν, οφείλεται στο πώς οι Αμερικανοί βλέπουν τις δράσεις του στην εξωτερική πολιτική", δήλωσε ο δημοσκόπος των Δημοκρατικών Τζεφ Χόργουιτ,

Η Horwitt, της Hart Research Associates, διεξήγαγε την έρευνα μαζί με τον Ρεπουμπλικανό δημοσκόπο  Μπιλ Μακ Ίντουρφ  της Public Opinion Strategies.

Ο Μακ Ίντουρφ  προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί άλλη φορά που εξωτερικές υποθέσεις που δεν αφορούσαν αμερικανικά στρατεύματα μεταμόρφωσαν το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ.

Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό "προκαλεί έκπληξη λόγω του αντίκτυπου που έχει ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στον Μπάιντεν".

Πρόκειται για μια μικρή μόνο αλλαγή συνολικά σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν ήταν 41%, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η μετατόπιση μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 18-34 ετών.

Τον Σεπτέμβριο, το 46% αυτών των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι  κρίνουν θετικ΄ουν την απόδοση του Μπάιντεν, αλλά τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 31% σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, μεσολαβούν κάτι λιγότερο από 52 εβδομάδες από τώρα μέχρι την Εκλογική Τρίτη  τον Νοέμβριο του 2024, και από τώρα μέχρι τότε "υπάρχει πολύς χρόνος (και περισσότερες πιθανές πολιτικές εκπλήξεις να έρθουν)".

Για ορισμένους παρατηρητές, η πεποίθηση του κατεστημένου των Δημοκρατικών ότι  επειδή ο Μπάιντεν νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα μπορούσε να το κάνει ξανά το 2024 θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη.

Ωστόσο, προς το παρόν,όλες οι ενδείξεις τείνουν στην εκτίμηση ότι οι τέσσερις ποινικές δίκες που θα αντιμετωπίσει ο Ρεπουμπλικάνος τον έχουν καταστήσει ακόμη πιο φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

 Αλλά από τώρα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου απομένουν κάτι λιγότερο από 52 εβδομάδες. "Οι ετυμηγορίες των ενόρκων στις δίκες του Τραμπ, τα απρόβλεπτα γεγονότα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, και η το ειδικό βάρος μιας προεκλογικής εκστρατείας έχουν έναν περίεργο τρόπο να αλλάζουν αυτό που μπορεί να είναι αληθινό σήμερα", δήλωσε  ο Χόργουιτ.
 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop