Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Πορεία αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη στην Αβάνα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η νεολαία της Αβάνας βγήκε στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας με πανό, κουβανικές και παλαιστινιακές σημαίες.

Χιλιάδες νεαροί Κουβανοί συμμετείχαν το απόγευμα της Τρίτης σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην πρωτεύουσα Αβάνα, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Νέων Κομμουνιστών (UJC) με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Από τις 13.00 (τοπική ώρα), η νεολαία της Αβάνας βγήκε στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας με πανό, κουβανικές και παλαιστινιακές σημαίες, μέχρι που συγκεντρώθηκε στην περιοχή La Piragua, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, στην παραλία της Αβάνας,   παρουσία των κουβανικών αρχών και εκπροσώπων του παλαιστινιακού διπλωματικού σώματος στην Κούβα.


Μετά την πορεία, ο Χοσέ Αλμπέρτο Αλμέιδα, φοιτητής χημείας στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, δήλωσε στον ειδησεογραφικό πολυχώρο teleSUR ότι οι νέοι "ύψωσαν τη φωνή τους για την Παλαιστίνη επειδή ο πόλεμος συνεχίζεται. Υψώνουμε τη φωνή μας για την Παλαιστίνη πρώτα απ' όλα λόγω ενός ανθρωπιστικού ζητήματος και είναι ζήτημα δέσμευσης, διότι οι ζωές, όπου κι αν χάνονται, έχουν σημασία".

Ο επίσης διοργανωτής της πορείας τόνισε τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της κινητοποίησης, "γιατί οι πραγματικοί αυτουργοί της επίθεσης κατά της Παλαιστίνης και της γενοκτονίας, εκτός από το Ισραήλ με τον αιμοσταγή σιωνισμό του, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, που χρηματοδοτεί και αφήνει ατιμώρητο το Ισραήλ".

"Υψώνουμε τη φωνή μας για την Παλαιστίνη επειδή είμαστε νέοι άνθρωποι, πρωτίστως επαναστάτες, και το να είσαι νέος επαναστάτης στη σημερινή Κούβα σημαίνει να υπερασπίζεσαι δίκαιους σκοπούς όπου κι αν βρίσκεσαι. Και η υπεράσπιση δίκαιων αιτημάτων σήμερα υλοποιείται στην υπεράσπιση των αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού", είπε.

Τόνισε επίσης ότι αυτές τις ημέρες που πλησιάζει άλλη μια επέτειος από το πέρασμα του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στην αθανασία, είναι σκόπιμο να θυμόμαστε την κληρονομιά του για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης σε όλα τα διεθνή φόρουμ. 

Η σημερινή πορεία δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην Αβάνα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. Άλλες επαρχίες της χώρας, όπως το Σιενφουέγος, έχουν επίσης οργανώσει δραστηριότητες για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού.

 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉  https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop