Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Η Κούβα καταδικάζει την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση σε προσφυγικό καταυλισμό

Πηγή: Cuba Si

Ο Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, καταδίκασε έντονα τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της μεγαλύτερης των Αντιλλών επεσήμανε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, γεγονός που συνιστά απειλή για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Σταματήστε την επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού, απαίτησε ο Ροντρίγκες Παρίγια.

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, η οποία προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς αμάχων, γεγονός που αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Σταματήστε την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού".

Ο καταυλισμός της Τζενίν είναι ένας παλαιστινιακός καταυλισμός προσφύγων, όπου ζουν περίπου 14.000 άνθρωποι σε λιγότερο από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο και βρίσκεται εντός του δήμου της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ανάπτυξη εκατοντάδων στρατιωτών.

Η επίθεση άφησε τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιους νεκρούς, περισσότερους από 50 τραυματίες και σχεδόν τρεις χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό για να γλιτώσουν από την επίθεση.