Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή Πέδρο Καστίγιο: "Mου πήραν αίμα χωρίς τη συγκατάθεσή μου"

 Foto: Fabrizio Oviedo/La República

 Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Την επιστολή δημοσιοποίησε ο Καστίγιο  μέσω του βουλευτή Μπερμέχο  που τον επισκέφθηκε στη φυλακή

Ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο μίλησε για πρώτη φορά μέσω επιστολής, η οποία παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα στον βουλευτή Γκιγιέρμο Μπερμέχο κατά την επίσκεψή του στη φυλακή Ντιρόες . Στο έγγραφο, ο Καστίγιο κατηγορεί «κουκουλοφόρους γιατρούς και έναν εισαγγελέα επίσης χωρίς πρόσωπο» ότι προσπάθησαν να πάρουν δείγμα από το αίμα του χωρίς τη συγκατάθεσή του.

«Χθες το απόγευμα, μια ομάδα κουκουλοφόρων γιατρών και ένας εισαγγελέας χωρίς πρόσωπο μου πήραν δείγμα αίματος χωρίς τη συγκατάθεσή μου», είπε ο Καστίγιο Τερόνες.

Ο ανατραπείς πρώην αρχηγός του κράτους πρόσθεσε ότι αυτό επιχειρήθηκε και αυτό το Σάββατο, αφού αρνήθηκε την πρώτη φορά. «Ομοίως, σήμερα επέστρεψαν, παρότι είχα αρνηθεί για λόγους  ασφάλειας και ακεραιότητά μου», αναφέρεται στην επιστολή.


Ταυτόχρονα, ο πρώην πρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει μια σειρά θεσμών όπως η Εθνική Εισαγγελία και η εκπρόσωπός της, Πατρίσια Μπεναβίδες, το Κογκρέσο της Δημοκρατίας, το οποίο αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να τον ανατρέψει μετά το μήνυμά του προς το Έθνος, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Ντίνα Μπολουάρτε. Τους κατηγόρησε όλους ότι οργάνωσαν ένα «μακιαβελικό σχέδιο» εναντίον του.

«Δεν αποκλείω αυτό το μακιαβελικό σχέδιο να διευθύνεται από την Εθνική Εισαγγελέα, τον Πρόεδρο του Κογκρέσου και την κυρία Ντίνα Μπολουάρτε», κατέληξε στην επιστολή, την οποία παρουσίασε ο βουλευτής Γκιγιέρμο Μπερμέχο μετά την επίσκεψή του στον Πέδρο Καστίγιο στο  φυλακή που κρατείται, εκτίοντας ένταλμα σύλληψης και προφυλάκιση για περίοδο επτά ημερών.