Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Η Κούβα φιλοξενεί διεθνή συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η συνάντηση που πραγματοποιείται στην Αβάνα εξετάζει την ανάγκη ενίσχυσης της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συμφωνίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας (PCC) φιλοξενεί από αυτήν την Παρασκευή την 22η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (EIPCO), στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας, υπό το σύνθημα «Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι γενικοί γραμματείς των κομμουνιστικών κομμάτων της Χιλής, της Παραγουάης, της Βολιβίας και της Κόκκινης Πατρίδας του Περού έφτασαν στην κουβανική πρωτεύουσα, καθώς και εκπρόσωποι των κομμουνιστικών κομμάτων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ρωσίας, του Μπαγκλαντές, της Ινδίας, της Ουρουγουάης και της Αυστραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση της διεθνούς διάσκεψης το 1998 στην Αθήνα, Ελλάδα, που το έθνος της Καραϊβικής επιλέγεται ως ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης, η οποία συγκεντρώνει δεκάδες πολιτικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο για να προβληματιστούν σχετικά. τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μπροστά στην ιμπεριαλιστική επίθεση και την επιδίωξή της να επιβάλει την ηγεμονία της σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ , αναφέρθηκε σε θεμελιώδη ζητήματα της συνάντησης, όπως η σοσιαλιστική λογική ως απάντηση σε κάθε πόλεμο, οι μέθοδοι συμμετοχής με τις οποίες λειτουργεί η χώρα της Καραϊβικής, από το Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς και το θάρρος να διατάξει τις επαναστατικές δυνάμεις και να αντισταθεί δημιουργικά. 

«Ο πόλεμος που μας τίθεται δεν είναι μόνο στα πεδία των μαχών, υπάρχει ένας άλλος πόλεμος που είναι τόσο σκληρός, περίπλοκος και επικίνδυνος όσο ο συμβατικός, γιατί αναπτύσσεται στο επίπεδο των ιδεών και της συνείδησης των λαών μας», ανέφερε ο γραμματέας της Οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα.


Αξίζει να διευκρινιστεί ότι στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου συμμετέχουν 142 εκπρόσωποι από 57 χώρες και 73 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα θα χαραχτούν στρατηγικές ενότητας μεταξύ των πολιτικών, κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.