Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Η Βενεζουέλα ορκίζεται στο δρόμο να συνεχιστεί οικοδομώντας τον σοσιαλισμό - ( βίντεο)

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, επεσήμανε την Τετάρτη ότι η πολιτικοστρατιωτική ένωση του πληθυσμού ήταν το κλειδί για την ήττα του πραξικοπήματος του 2002 και την επίτευξη επιστροφής της δημοκρατίας στη χώρα της Νότιας Αμερικής. 

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Διάσωσης της Εθνικής Αξιοπρέπειας, στην 20ή επέτειο από το πραξικόπημα κατά του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνείδηση ​​των Βενεζουελάνων που δεν ξεγελάστηκαν από την ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό.

«Στις 13 Απριλίου (του 2002) η ενωμένη πατρίδα έσωσε τον Τσάβες σε αυτή τη λαϊκή επανάσταση», είπε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι οι Βενεζουελάνοι έχουν γίνει ο «πρωταγωνιστής μιας νέας ιστορίας, της δημοκρατικής, πολιτιστικής, πολιτικής επανάστασής τους» .

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι η επανάσταση του Απρίλη ένωσε όλες τις δυνάμεις που «διαδήλωναν για δεκαετίες (...) δεν υπάρχει ηττημένος ή νικητής γιατί ο λαός συνεχίζει τον αγώνα».

Αυτοί που προώθησαν το πραξικόπημα πριν από 20 χρόνια «υποτίμησαν την τεράστια ευφυΐα, την τεράστια ανθρώπινη και λαϊκή δύναμη του κομαντάντε  Ούγκο Τσάβες και αυτός ο λαός τους  έδωσε ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσουμε και  κανείς  ποτέ δεν θα ξεχάσει».

«Πάμε προς μια νέα ευημερία, προς ένα νέο επ'ιπεδο ευημερίας, προς τον μπολιβαριανό σοσιαλισμό», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος Μαδούρο, ανακοινώνοντας ότι οδεύουν προς μια μεγαλύτερη ένωση μεταξύ του λαού και των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων (FANB).

Προέτρεψε επίσης, να πιστέψουμε στη χώρα, στην προσπάθεια και στη δική της δουλειά για να συνεχιστεί η πρόοδος προς την οικονομική ευημερία και την ευημερία του πληθυσμού.

«Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να είναι ελεύθερη και να κερδίσει, να προχωρήσει με τις ηρωίδες της χώρας, με τα μέλη της κοινότητας, με τη νεολαία από τις γειτονιές, να οικοδομήσει ένα ισχυρό πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό κίνημα», τόνισε.