Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Διεθνής Αντιφασιστική Διάσκεψη στη Βενεζουέλα

Πηγή:  | Noticias | teleSUR (telesurtv.net)

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 200 διεθνείς αντιπρόσωποι, που θα μοιραστούν εμπειρίες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας,  Φελίξ Πλασένσια, ανακοίνωσε αυτή την Κυριακή την πραγματοποίηση της Διεθνούς Διάσκεψης κατά του Φασισμού στο Καράκας, όπου   συμμετέχουν περισσότεροι από 200 αντιπρόσωποι από διάφορα μέρη του κόσμου. "Η Διεθνής Αντιφασιστική Διάσκεψη ξεκινά στο Καράκας, με σχεδόν 200 καλεσμένους από πέντε ηπείρους, μια τριήμερη συνάντηση όπου θα συζητηθεί το προ 20 ετών πραξικόπημα και η αντίδραση του λαού της Βενεζουέλας που επέβαλε την επιστροφή του Τσάβες στην εξουσία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μπροστά στο σκηνικό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της συμπεριφοράς των πολυεθνικών μέσων ενημέρωσης, οι διοργανωτές της Συνάντησης θα ασχοληθούν επιστημονικά με τις μορφές επικοινωνίας στον κόσμο, καθώς και την ανταλλαγή πολιτικών εμπειριών.

Mañana 11 de abril arranca en Caracas la "Cumbre Internacional contra el Fascismo", con casi 200 invitados de cinco continentes, un encuentro de tres días para debatir sobre el Golpe de Estado hace 20 Años y sobre la reacción del pueblo venezolano que regresó a Chávez al poder. pic.twitter.com/xsfMtmt16B


«Θα μιλήσουμε για τις νέες μορφές που παίρνει η επικοινωνία, την υπέρβαση των παραδοσιακών μοντέλων και την προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες και θα μοιραστούμε εμπειρίες λαϊκού αγώνα και αντίστασης για τη νέα εποχή», αναφέρει το κείμενο των διοργανωτών της Διεθνούς Συνάντησης.

Τονίζοντας τη σημασία της λαϊκής εξουσίας, στη Διεθνή Συνάντηση κατά του Φασισμού, θα μείνει στη μνήμη η συνταγματική αποκατάσταση στη Βενεζουέλα το 2002, όπου ο λαός διέσωσε τον Κομαντάντε Τσάβες, ο οποίος είχε πέσει θύμα πραξικοπήματος από επιχειρηματίες και ακροδεξιές ομάδες.