Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Να ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση η εταιρεία Meta (Facebook, WhatsApp, Instagram) ζητά την εισαγγελία της Ρωσίας

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net) 

Καθώς η πολυεθνική του ιντερνετ αποφάσισε να επιτρέψει μηνύματα μίσους κατά της Ρωσίας.

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάλεσε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της ευρασιατικής χώρας να ανακηρύξει τη πολυιεθνική εταιρεία Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook, WhatsApp και Instagram, ως εξτρεμιστική οργάνωση, με όλες τις νομικές συνέπειες που απορρέουν εξ αυτού.

Μετά την απόφαση του Meta να επιτρέψει την υποκίνηση βίας κατά του ρωσικού στρατού στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου επανακαθορίζουν τη στάση τους απέναντι στην εταιρεία του Mark Zuckerberg.

Αυτοί οι χρήστες θεωρούν ότι μια ιδιωτική πλατφόρμα δεν πρέπει να αποφασίζει εάν κάποιος μπορεί να δεχθεί επίθεση διαδικτυακά.

Λίγες ώρες πρίν είχαν διαρρεύσει εσωτερικά έγγραφα της Meta, από τα οποιία γίνονταν γνωστό ότι ότι η εταιρεία θα επέτρεπε στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες, να καλούν σε βία κατά των Ρώσων και του ρωσικού στρατού στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. καθώς και να απευθύνουν έκκληση για το θάνατο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Λευκορώσου ομολόγου του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.


Με αυτό, η Meta αλλάζει την πολιτική απαγόρευσης της ρητορικής μίσους στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα η οποία και θα ισχύει για χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία, καθώς και η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Andy Stone αναγνώρισε αργότερα ότι η Meta άρει την απαγόρευσή της για υποκίνηση βίας κατά του ρωσικού στρατού, αλλά όχι εναντίον αμάχων.

Όπως ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα,. η Μόσχα περιμένει επίσημη απάντηση από τη Meta Corporation σχετικά με τις εκκλήσεις για βία κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


"Τα δυτικά ΜΜΕ γράφουν ότι λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, το αμερικανικό ψηφιακό μονοπώλιο Meta θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε "ορισμένες χώρες" να καλούν σε βία κατά των Ρώσων πολιτών. Αναμένουμε την επίσημη αντίδραση της εταιρείας (... ) Υπάρχει κάποιος στην εταιρεία που ξεκίνησε και ενέκρινε ένα τέτοιο έγγραφο;» έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.