Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Βενεζουέλα: Aποκαλύψεις για σχέσεις του Γκουαϊδό με εμπόρους ναρκωτικών

Πηγή: | teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου παρουσίασε στοιχεία που συνδέουν τον πρώην βουλευτή Χουάν Γκουαϊδό με διακίνηση ναρκωτικών και τρομοκρατικές ομάδες.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή στοιχεία που συνδέουν τον πρώην βουλευτή Χουάν Γκουαϊδό με διακίνηση ναρκωτικών και τρομοκρατικές ομάδες.


Ο Ροντρίγκες, σε ειδική ομιλία του, παρουσίασε φωτογραφίες, βίντεο, συνομιλίες και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να αποδείξει τους στενούς δεσμούς μεταξύ του εμπόρου ναρκωτικών Μπιάχιο Μπενίτο Γκαροφάλο και των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων των Χουάν Γκουαϊδό, Ισμαέλ Γκαρσία και Ενρίκε Καπρίλες.

Ο πρόεδρος του βενεζουελάνικου κοινοβουλίου κατέδειξε τη δημόσια ποινή του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με την οποία ο Μπιάχιο Μπενίτο Γκαροφάλο παραπέμπεται προς δίωξη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Ισπανίας για το έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή, ο Ροντρίγκες παρουσίασε μια επιστολή του 2016 που εκδόθηκε από την τρομοκρατική ομάδα «Voluntad Popular» και υπογεγράφεται από τον Χουάν Γκουαϊδό, στην οποία ο Γκαροφάλο διορίζεται δημοτικός συντονιστής του Ανάκο, στην πολιτεία Ανζοατεκούι.

Ομοίως, κατήγγειλε τη σύνδεση του πρώην βουλευτή Μάρκο Αουρέλιο Κουινόνες με αρχηγούς της διακίνησης ναρκωτικών μέσω οπτικών στοιχείων και συνομιλιών στην πλατφόρμα «Whatsapp». Υπό αυτή την έννοια, επιβεβαίωσε, «Δεν μπορείτε να πείτε Κουινόνες, ότι δεν σας ένωναν βαθιές συναισθηματικές σχέσεις με τον Γκαροφάλο, γιατί αυτά είναι μόνο μερικά από τα στιγμιότυπα οθόνης που έχουμε».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κολομβιανή κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε συνδέεται επίσης με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και τη ναρκο-παραστρατιωτική ομάδα που ονομάζεται «Los Rastrojos». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η κολομβιανή επικράτεια χρησίμευσε ως στρατόπεδο εκπαίδευσης για την απόβαση στο Μακούτο.

Σχετικά με το ζήτημα της πιθανής συμπερίληψης του Γκουαϊδό στη διαδικασία διαλόγου που διεξάγει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με την αντιπολίτευση, ο Ροντρίγκες δήλωσε: «Δεν συναντιόμαστε με διακινητές ναρκωτικών. Φυλακίζουμε τους εμπόρους ναρκωτικών».