Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Τραμπ σήμερα είναι ο Μπάιντεν με την ίδια μακάβρια συνταγή για την Κούβα

Πηγή:  | Cubadebate

Σήμερα  Τραμπ είναι ο Μπάιντεν. Ε
ξακολουθεί να ισχύει η ίδια μακάβρια συνταγή, απάνθρωπη, ανήθικη και αναποτελεσματική, που εφαρμόστηκε για έξι δεκαετίες. 
Και υπάρχουν ακόμα αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός!

Πριν από ένα χρόνο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει τα οικογενειακά εμβάσματα προς την Κούβα. Το φαντάζεστε; Εν μέσω της μεγαλύτερης ασθένειας που έπληξε την ανθρωπότητα στη σύγχρονη εποχή, απαγόρεψε στις οικογένειες να αλληλοβοηθούνται!

Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο μέτρο τιμωρίας κατά της κουβανικής οικογένειας. Τότε οι ΗΠΑ είχαν ήδη μπλοκάρει και κόψει την είσοδο πετρελαίου στο νησί. Το θυμάστε;

Επέβαλαν διώξεις και πρόστιμα σε φορτηγά πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες που τόλμησαν να φέρουν καύσιμα στην Κούβα. Εμποδίστηκε η είσοδος πετρελαίου, του πετρελαίου που κινούσε ασθενοφόρα, έδινε ρεύμα σε νοσοκομεία και φώτιζε κουβανικά σπίτια.

Η λίστα είναι μεγάλη.
Απαγορεύτηκαν τα ταξίδια κρουαζιερόπλοιων στην Κούβα, περικόπτοντας έτσι το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, των οδηγών ταξί, των ιδιοκτητών ξενώνων και άλλων.
Ανεστάλη το πρόγραμμα οικογενειακής επανένωσης.
Ανεστάλησαν οι πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς αεροδρόμια σε επαρχίες της Κούβας.

Εν ολίγοις, πόνταραν στο να σκοτώσουν τον κουβανικό λαό από την πείνα και τις ασθένειες και έτσι απελπισμένος από ανάγκη και δυστυχία, να επαναστατήσει ενάντια στην κυβέρνηση του νησιού.

Σήμερα Τραμπ είναι ο Μπάιντεν. Εξακολουθεί να ισχύει η ίδια μακάβρια συνταγή, απάνθρωπη, ανήθικη και αναποτελεσματική, που εφαρμόστηκε για έξι δεκαετίες.

Και υπάρχουν ακόμα αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός!