Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Η Βενεζουέλα παρέλαβε νέα παρτίδα εμβολίων Sputnik V

Πηγή | teleSUR

Η Βενεζουέλα θα παραλάβει από τη Ρωσία μια νέα παρτίδα του εμβολίου Sputnik V κατά του Covid-19, ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός του φαρμάκου στο Twitter, ενώ η κυβέρνηση του Καράκας περιμένει να έχει εμβολιάσει το 85% του πληθυσμού πριν από το τέλος του 2021.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «περισσότερες από 450.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V έφτασαν σήμερα στη Βενεζουέλα για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας». Σε αυτό το πνεύμα, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες εξήγησε την προηγούμενη, ότι ο πληθυσμός της Βενεζουέλας προετοιμάζεται για το 2022 για μια νέα φάση ενίσχυσης της ευελιξίας  στη μάχη κατά της πανδημίας.


«Όπως επεσήμανε (ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο) τα εμβόλια βρίσκονται ήδη στη χώρα για να αρχίσουν να εμβολιάζονται παιδιά από δύο ετών και πάνω».

Η Ροντρίγκες συμμετείχε την Κυριακή με τον Πρόεδρο Νικολάος Μαδούρο  στην συνάντηση αξιολόγησης του αγώνα κατά του Covid-19.


Στις 31 Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα, Σεργκέι Μέλικ-Μπαγντάσοφ , δήλωσε σχετικά ότι η αποστολή θα φτάσει στη χώρα με την κρατική αεροπορική εταιρεία Conviasa.


Από την άλλη, τη Δευτέρα ξεκίνησε με προεδρικό διάταγμα ένα στάδιο ευρείας και συνειδητής ευελιξίας κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το οποίο θα διατηρηθεί ή δεν θα διατηρηθεί ανάλογα με τη συμπεριφορά της καμπύλης μετάδοσης στη χώρα.

Την παραμονή της ανακοίνωσης του μέτρου, ο αρχηγός του κράτους, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε η στρατηγική που υιοθέτησε η κυβέρνηση για την εγγύηση της ασφάλειας όλων των πολιτών ήταν το κλειδί για τη λήψη αυτής της απόφασης που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομικής, εκπαιδευτικής, οικονομικής και οικογενειακής λειτουργίας.

«Αν δεν είχαμε πάρει τις αποφάσεις που πήραμε, "με τα ηνία στα χέρια", θα έπρεπε να υποστούμε ό,τι έχει υποστεί η Βραζιλία ή η Κολομβία ή και περισσότερα ».


Επιβεβαίωσε επίσης ότι "λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών υγείας, η πανδημία Covid-19 διατηρείται υπό έλεγχο «και έτσι πρέπει να συνεχιστεί, με πειθαρχία, με αυτοφροντίδα, ξέρουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ας φροντίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας". 

Την επόμενη εβδομάδα, από 1 έως 7 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για παιδιά άνω των 2 ετών, κατά της νόσου Covid-19.

«Αυτή την εβδομάδα, φτάνουν ήδη τα εμβόλια για αγόρια και κορίτσια και  ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 2 ετών», ανέφερε. 

Τέλος, από την περασμένη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου,  ήδη εμβολιάζονται οι ανήλικοι άνω των 12 ετών σε σχολεία και λύκεια σε όλη την επικράτεια, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο Καράκας.