Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ονδούρα: H Σιομάρα Κάστρο της αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

H Κάστρο προηγείται κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες από τον κυβερνητικό υποψήφιο Νασρί Ασφούρα

Η προεδρική υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος Libertad y Refundación (Libre) της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, προηγείται στην πρόθεση ψήφου στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Νοεμβρίου, αποκάλυψε την Τετάρτη έρευνα του Κέντρου Μελετών για τη Δημοκρατία (Cespad).

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Cespad επισήμανε ότι η Κάστρο, την οποία υποστηρίζει ο Σαλβαδόρ Νασράλα, ηγέτης του Κόμματος PSH, προηγείται κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του κυβερνητικού υποψηφίου Νασρί Ασφούρα. Εάν οι εκλογές γινόταν σήμερα, η Κάστρο θα κέρδιζε με 38%, έναντι 21% του Ασφούρα, του Εθνικού Κόμματος, επισημαίνει το Cespad.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά και συμμετείχαν 1.726 πολίτες της Ονδούρας σε εθνικό επίπεδο μεταξύ 12 και 20 Οκτωβρίου και έχει περιθώριο σφάλματος 2%. 

Με βάση αυτή τη δημοσκόπηση, το 78% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη διαχείριση του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ το 73% επέκρινε την πολιτική του κατά της διαφθοράς. 

Το 63% του ερωτηθέντος πληθυσμού δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τη διοίκηση της χώρας από την κυβέρνηση Ερνάντες, σημειώνει το Cespad. 

Ανέφερε επίσης ότι πάνω από το 60% των ψηφοφόρων προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες της 28ης Νοεμβρίου, παρά την αβεβαιότητα της διαδικασίας και ότι θεωρείται ότι οι εκλογές μπορεί να είναι νοθευμένες.