Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ATHENS VOICE»

 
Προς: ATHENS VOIGE GR

 Κύριοι,

 Το δημοσίευμά σας στις 17-11-2021, με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο(video και υπότιτλο «Μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΑΠΘ», συνοδεύεται από  φωτογραφία με μέλη του Δ.Σ. του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και κάτω από την φωτογραφία αναγράφεται η εξής λεζάντα: «ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά από την πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο».

 Το όλο στήσιμο του άρθρου και οι εικόνες που το συνοδεύουν παραπέμπουν στο συμπέρασμα, ότι ο Ελληνικουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης βρισκόταν στα εν λόγω επεισόδια κατ’ ελάχιστον, αν όχι ότι συμμετείχε σε αυτά.


Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε με δικό του μπλόκ, με πανό και σημαίες της Κούβας, στη συγκέντρωση και την πορεία που έγινε προς το Αμερικάνικο Προξενείο, οργανωμένη από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και το Σύνδεσμο Φυλακισθένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), με την συμμετοχή πληθώρας σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και χιλιάδες κόσμου, νέοι άνθρωποι και εργαζόμενοι.

  Η συγκεκριμένη πορεία ήταν κατά γενική ομολογία ΕΙΡΗΝΙΚΗ καθ’ όλη την διάρκειά της και δεν υπήρξε ούτε για μια στιγμή ένταση, μολότοφ και δακρυγόνα, όπως αφήνετε να εννοηθεί με την παραπάνω φωτογραφία. Η φωτογραφία αυτή είναι έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου καθόλα ειρηνικά οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, οι φοιτητές τραγούδησαν τραγούδια του αγώνα και άναψαν δύο καπνογόνα.

 Επειδή το συγκεκριμένο δημοσίευμά σας και η φωτογραφία με τα μέλη του Συνδέσμου μας, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και προσβάλουν τον Σύνδεσμο και την ίδια την πορεία των φορέων, επειδή επιπλέον δημιουργεί λαθεμένη εικόνα για τους φίλους της Κούβας στη χώρα μας, παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια με διορθωτικό δημοσίευμά σας.

 Θεσσαλονίκη 22/11/2021

Eκ μέρους του Δ.Σ.