Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Η Βενεζουέλα ανακοινώνει αερογέφυρα για τη φροντίδα των θυμάτων των βροχοπτώσεων

 Πηγή: Telesurtv.net

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, ανακοίνωσε την Πέμπτη την εγκατάσταση αερογέφυρας για να προσφέρει βοήθεια και περίθαλψη σε όλους τους Βενεζουελάνους που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχές.

Η ανακοίνωση της αντιπροέδρου έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές της πολιτείας Μέριδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες.

"Έχουμε μια αερογέφυρα, θα φέρουμε τρόφιμα, νερό και έχουμε χερσαίες συνδέσεις λόγω των δυσκολιών", δήλωσε η Ντέλσι Ροντρίγκες μέσω Twitter.

Η υψηλόβαθμη αξιωματούχος εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο 16 ανθρώπων και την καταστροφή τουλάχιστον 800 κατοικιών, ενώ παράλληλα εγγυήθηκε την φροντίδα όλων των θυμάτων των βροχών κατόπιν οδηγιών του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

"Ο Πρόεδρος στέλνει όλη την αγάπη και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Μερίδα, είναι πραγματικά πολύ ανήσυχος, έστειλε αμέσως τις ομάδες υπουργών του, ενέκρινε πόρους για να καλύψει τις ανάγκες του λαού", θύμισε.

Η Ντέλσι Ροντρίγκες είπε ότι οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, στις οποίες συμμετέχουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων, πυροσβέστες και πολιτική προστασία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βροχών για περίοδο 90 ημερών σε αρκετές πολιτείες της χώρας της Νότιας Αμερικής.