Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Ο Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλει σχέδια δολοφονίας του από τη Νότια Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ και τη CIA

  Πηγή: resumenlatinoamericano.org

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε ότι πηγές από την Κολομβία προειδοποίησαν ότι το σχέδιο είναι «απόπειρα δολοφονίας δικής του και σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Βενεζουέλας».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επανέλαβε αυτήν την Παρασκευή ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης (του στρατού των ΗΠΑ) Γκρέιγκ Φάλερ, και του διευθυντή CIA, Γουίλιαμ , στην Κολομβία και τη Βραζιλία ήταν για να προετοιμάσει ένα σχέδιο ενάντια στο έθνος της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας νέων αξιωματικών του Στρατού, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προειδοποίησε ότι, σύμφωνα με πηγές στην Κολομβία, η παρουσία και των δύο ήταν για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου "κατά της ζωής του κατά της ζωής σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της Βενεζουέλας.

"Γι 'αυτό ο Γκρέιγκ Φάλερ και ο διευθυντής της CIA ήρθαν στην Κολομβία και γι' αυτό επισκέφθηκαν επίσης τη Βραζιλία, για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για ένα βίαιο σχέδιο", κατήγγειλε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, ο Φάιλερ έφτασε στην Κολομβία στις 21 Ιουνίου για υποτιθέμενη «ενίσχυση» της υπάρχουσας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Μπερνς έφτασε στη χώρα αυτή την Πέμπτη για να συμμετάσχει σε "ευαίσθητη" αποστολή που συνδέθηκε επίσης με το ζήτημα της ασφάλειας, ανέφεραν τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης.

"Γνωρίζει ο Πρόεδρος Τζόε Μπάιντεν έχει γνώση των σχεδίων του Γκρέιγκ Φάιλερ και του διευθυντή της CIA να με δολοφονήσει και να δολοφονήσει πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Βενεζουέλας; Ναι ή όχι;" αναρωτήθηκε ο Μαδούρο.

Προηγουμένως, ο αρχηγός κράτους της Βενεζουέλας είχε καταγγείλει ότι στην Κολομβία καταστρώθηκαν νέα σχέδια για την υπονόμευση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κυριαρχίας της χώρας του.