Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το Πουέρτο Ρίκο υποστηρίζει την Κούβα στη μάχη κατά του Covid-19

Πηγή: Cubadebate.cu

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κούβα (CSC) στο Πουέρτο Ρίκο πραγματοποίησε μαραθώνιο αυτήν την Κυριακή για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την αποστολή συρίγγων στο έθνος μας για την καταπολέμηση του COVID-19.

Η πρόεδρος της CSC, Μιλάγρος Ριβέρα, εξήγησε ότι η ιδέα είναι ότι, παρά τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κούβα μπορεί να έχει σύριγγες και άλλο υγειονομικό εξοπλισμό για να προχωρήσει στη μάχη κατά του COVID-19, καθώς διαθέτει δύο εμβόλια για ανοσοποιήσει τον πληθυσμό της.

"Η Κούβα προτίθεται να έχει έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους το 80% του πληθυσμού της εμβολιασμένο και εμείς, ενταγμένοι στην αλληλεγγύη των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, θα συνεισφέρουμε", δήλωσε η Ρίβερα στην Prensa Latina σε εκδήλωση στο Δομινικανό Σπίτι, στον προάστιο Σαντούρσε της πρωτεύουσας.

Η πρόεδρος της CSC πρόσθεσε ότι το Πουέρτο Ρίκο πρέπει να βρει τρόπο να υλοποιήσει την υποστήριξή του στον κουβανικό λαό, καθώς ως αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια.

Παρ 'όλα αυτά, δήλωσε η Ριβέρα, έχουν ήδη καταφέρει να στείλουν πάνω από 100.000 σύριγγες στην Κούβα, καθώς και αντισηπτικά μαντηλάκια, ιατρικά γάντια, χειρουργικές μάσκες, μεταξύ άλλων.

Ο πολιτιστικός μαραθώνιος αλληλεγγύης με την Κούβα είχε επίσης τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών, όπως οι Tony Mapeyé, Alí Tapia, Chabela Rodríguez, Gryssell Ramírez, Pepe Sánchez και Antonio Ramos Robles, μεταξύ άλλων.

Η κοινωνική ηγέτις του Πουέρτο Ρίκο υπενθύμισε ότι πριν μερικές ημέρες τιμήθηκε η μπριγάδα Χουάν Ρίους Ριβέρα, σε μια εκδήλωση όπου η Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κούβα στο Πουέρτο Ρίκο αφιέρωσε την τριακοστή επέτειο της στον εθνικό μας ήρωα Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα (1930-2020) και στους γενναίους πολεμιστές της κουβανικής υγείας.

Η Ριβέρα βεβαίωσε ότι παρόλο που φέτος οι μπριγαδίστες δεν θα ταξιδέψουν στην Κούβα λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία COVID-19, το επόμενο έτος ελπίζουν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη των Αντιλλών.

Με τον εγκληματικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι όλο και πιο περίπλοκο για το Πουέρτο Ρίκο να υποστηρίξει τον κουβανικό λαό και την επανάστασή του, αλλά τίποτα δεν θα μας σταματήσει και ετοιμάζουμε ήδη να τους στείλουμε γύρω στις 110.000 σύριγγες, δήλωσε η πρόεδρος του CSC.

Τόνισε επίσης ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον βασίζεται σε έναν παραλογισμό, με μοναδικό στόχο τον τραυματισμό ενός λαού που ήξερε πώς να παραμείνει σταθερός στις επαναστατικές του αρχές και στην υπεράσπιση της κυριαρχίας του.

Η Ριβέρα ανέφερε ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Πουέρτο Ρίκο και η μπριγάδα εργάζονται για να υποστηρίξουν χωρίς όρους τον κουβανικό λαό και την επαναστατική ηγεσία, εμπνευσμένη από τις αρχές που κληροδότησαν οι ιστορικοί ηγέτες τους, με επικεφαλής τον αιώνιο κομαντάντε ΦιντέλΚάστρο.

"Το Πουέρτο Ρίκο δεν παραδίνεται, όπως δεν το έχει κάνει σε αυτά τα σχεδόν 123 χρόνια αποικιακής κυριαρχίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην υπεράσπιση των αξιών του και στη μόνιμη αλληλεγγύη του προς την Κούβα", τόνισε η Ριβέρα.