Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Καμπάνια από τη Νέα Υόρκη για αποστολή συρίγγων στην Κούβα

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Oργανώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν σήμερα μια εκστρατεία αλληλεγγύης για να συγκεντρώσουν χρήματα με σκοπό να στείλουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια σύριγγες στην Κούβα, ενόψει του μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 στο νησί.

 

Η καμπάνια Saving Lives και οι Global Health Partners προωθούν την πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην παροχή αυτών των ζωτικών ιατρικών εργαλείων και για αυτό έχουν επίσης την υποστήριξη της Συνεργασίας Γυναικών ΗΠΑ και Κούβας.

 

Το έθνος της Καραϊβικής χρειάζεται περίπου 20 εκατομμύρια σύριγγες για να εμβολιάσει ολόκληρο τον πληθυσμό του κατά του Covid-19, επισήμαναν οι διοργανωτές της καμπάνιας.

 

Μέσω του ψηφιακού ιστότοπου ghpartners.org/syringes4Cuba/ μπορείτε να κάνετε δωρεές, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των ιατρικών εφοδίων που στη συνέχεια θα σταλούν στο νησί.

 

Η Συνεργασία Γυναικών ΗΠΑ και Κούβας τόνισε ότι αυτή η καμπάνια αλληλεγγύης αποτελεί μέρος του αγώνα κατά του αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και θα βοηθήσει στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών.

 

Σύμφωνα με τους Global Health Partners, η Κούβα έχει αναπτύξει πέντε υποψήφια εμβόλια κατά του Covid-19 και δύο βρίσκονται ήδη στη φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών και χρησιμοποιούνται σε μια υγειονομική παρέμβαση στον πληθυσμό.

 

Το νησί διαθέτει επίσης ένα καλά ανεπτυγμένο σύστημα υγείας για τη διανομή εμβολίων, αλλά δεν διαθέτει τον απαραίτητο εφοδιασμό με σύριγγες για την ανοσοποίηση των 11,3 εκατομμυρίων κατοίκων του, πρόσθεσε σε ανακοίνωση.

 

Ομοίως, εξήγησε, το κράτος της Καραϊβικής σχεδιάζει να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις για να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να τις μοιραστεί με φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες.

 

«Παρακαλώ ελάτε μαζί μας τώρα για να δείξετε την αλληλεγγύη σας με μια χώρα που έχει κάνει πολλά για την υγεία των δικών της ανθρώπων και για τις κοινότητες που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο».

 

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Κούβα έστειλε 3.700 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε 52 διεθνείς ιατρικές μπριγάδες, σε 39 χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία Covid-19, ανέφεραν οι Global Health Partners στην ιστοσελίδα τους.

 

Αυτές οι μπριγάδες έχουν σώσει ζωές τα τελευταία 15 χρόνια σε 53 χώρες που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές και σοβαρές επιδημίες, όπως η κρίση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, υπογράμμισε.

 

Γι 'αυτό, επισήμανε η οντότητα, είναι τόσο σημαντικό να το ανταποδώσουμε σε αυτό το νησί με άλλες χειρονομίες αλληλεγγύης.

 

Οι Global Health Partners διευκρίνισαν επίσης ότι έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών για να στείλουν 10 εκατομμύρια σύριγγες στην Κούβα.