Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Περού: Πορεία ενάντια στην ακροδεξιά υποψήφια Φουτζιμόρι

Πηγή: telesurtv.net

Χιλιάδες Περουβιανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο για να εκφράσουν την καταδίκη τους στην προεδρική υποψηφιότητα της Κέικο Φουτζιμόρι,, την οποία θεωρούν απειλή για τη δημοκρατία στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Η πορεία πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Για το Περού, ο ΚέΙκο δεν πάει» και πραγματοποιήθηκε τόσο στη πρωτεύουσα Λίμα, όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

Η Φουτζιμόρι, κόρη του πρώην Προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, υποψήφια του δεξιού κόμματος Fuerza Popular (Λαϊκή Δύναμη), ήρθε στη δεύτερη θέση στις εκλογές στις 11 Απριλίου και θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του Peru Libre (Ελεύθερο Περού), νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο οποίος και προηγείται στις δημοσκοπήσεις.


Οι πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία του Σαββάτου υποστηρίζουν ότι η τελική νίκη του Φουζιμόρι θα σήμαινε τη δικαίωση της πιο αιματηρής δικτατορίας στην ιστορία του Περού.

Οι διαδηλωτές επιβεβαίωσαν ότι η δικτατορία του πρώην Προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι(1990-2000), κόστισε στο Περού χιλιάδες θανάτους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις και αυθαίρετες συλλήψεις.

Επιπλέον από την πρακτική της (αναγκαστικής) στείρωσης χιλιάδων (ιθαγενών) γυναικών και μιας διακυβέρνησης που έκλεψε εκατομμύρια δολάρια.