Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Ο Υπέξ της Κούβας επαίνεσε την παγκόσμια στήριξη κατά του αποκλεισμού των ΗΠΑ

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες επαίνεσε σήμερα την αυξανόμενη παγκόσμια υποστήριξη για το αίτημα άρσης του αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το έθνος της Καραϊβικής για έξι δεκαετίες.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Μπρούνο Ροντρίγκες ξεχώρισε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Απρίλη σε 153 πόλεις 66 χωρών για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες εξάλειψης αυτής της πολιτικής που έχει στόχο την ανατροπή της επαναστατικής διαδικασίας στο νησί μέσω της οικονομικής ασφυξίας.

Οι δηλώσεις, τα καραβάνια "Γέφυρες Αγάπης" και οι διαδηλώσεις προστέθηκαν στο αίτημα ολόκληρου του λαού για εξάλειψη του αποκλεισμού, επεσήμανε στο κοινωνικό δίκτυο.

Κουβανοί που ζουν στο εξωτερικό, κοινωνικοί ακτιβιστές, φίλοι και υποστηρικτές από όλα τα γεωγραφικά πλάτη πραγματοποίησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καραβάνια και δράσεις στα κοινωνικά δίκτυα , μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, για να απαιτήσουν το τέλος της πολιορκίας των ΗΠΑ.

Στις δραστηριότητες αυτές συντάχθηκαν βουλευτές, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, καθώς και απόφοιτοι στη χώρα της Καραϊβικής, απαρίθμησε το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας με τους Λαούς (ICAP).

Καραβάνια αυτοκινήτων, ποδηλάτων και μοτοσικλετών, πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και η δημοσίευση εικόνων, δηλώσεων και βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα, ήταν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας.

Τον περασμένο Μάρτιο υπήρξαν επίσης δράσεις σε 100 πόλεις σε περισσότερες από 60 χώρες κατά του αποκλεισμού, που θεωρείται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κουβανικού λαού.