Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την Κούβα για την παραγωγή του εμβολίου Soberana στην Αργεντινή

 Πηγή: pagina12.com.ar

Η εθνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι προχωρά στις διαπραγματεύσεις με την Κούβα για να παράγει στην Αργεντινή το εμβόλιο Soberana κατά του κορονoϊού, που αναπτύχθηκε και βρίσκεται στη φάση 3, στο νησί. Θα είναι το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονoϊού που θα παραχθεί στη χώρα, μετά την υπογραφή των συμφωνιών με την AstraZeneca και το Sputnik V.

"Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με κλινικές δοκιμές ή την παραγωγή του εμβολίου στην Αργεντινή", δήλωσε η σύμβουλος της προεδρίας Σεσίλια Νικολίνι, σε συνέντευξη στο Futurock.

Η αξιωματούχος υπενθύμισε ότι "πριν από μερικές εβδομάδες" υπήρξε μια συνομιλία μεταξύ του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες με τον Κουβανό ομόλογό του, Μιγέλ Ντίας Κανέλ, και διαβεβαίωσε ότι έκτοτε υπάρχει "διαρκής διάλογος με την κυβέρνηση της Κούβας" για να συμφωνηθεί η απόκτηση των εμβολίων Soberana.

Προς το παρόν "αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες", διευκρίνισε και τόνισε ότι οι δοκιμές στο νησί έχουν ήδη "προχωρήσει στη φάση 3 στον κουβανικό πληθυσμό".

Η συνομιλία που είχαν ο Φερνάντες και ο Ντίας Κανέλ σχετικά με αυτό το ζήτημα ήταν στις αρχές του μήνα, όταν ο πρόεδρος της Αργεντινής ρώτησε «ποια ήταν η παραγωγική δυνατότητα που είχε" η Κούβα για να κάνει παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα.

"Μου περίγραψε τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν και του πρόσφερα να συνεργαστούμε έτσι ώστε όλη η Λατινική Αμερική να έχει πρόσβαση σε ένα εμβόλιο", σχολίασε ο Αλμπέρτο Φερνάντες.