Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο Πέδρο Καστίγιο και η Κέικο Φουτζιμόρι στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Περού

Πηγή: telesurtv.net
Mε καταμετρημένο το 81,24% των ψηφων, ο Καστίγιο συγκεντρώνει το 18,29% των ψήφων και η Φουτζιμόρι  13,19%, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Εκλογικών Διαδικασιών (ONPE) του Περού.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ONPE, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ακροδεξιά Κέικο Φουτζιμόρι του κόμματος «Fuerza Popular» με 13,19% των ψήφων, που την φέρνει πολύ κοντά να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Σε μήνυμα προς τους οπαδούς της στο επίσημο προφίλ της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, η Φουτζιμόρι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο: "Έχω μεγάλη πίστη ότι τις επόμενες ώρες θα επιβεβαιωθεί το πέρασμά μας στον δεύτερο γύρο". και σημείωσε ότιδεν είναι ώρα για να γιορτάσουμε, αλλά να φροντίσουμε την κατάσταση που βιώνει η χώρα με την πανδημία.

Στην τρίτη θέση με 12,28% ακολουθεί ο Ερνάντο Σότο του κόμματος "Avanza País" και ακολουθεί ο Ραφαέλ Λόπες Αλιάγα του "Renovación Popular"  με 12,13%.

Οι υποψήφιοι Υόνι Λεσκάνο του "Acción Popular" λαμβάνει 9,01%, η Βερόνικα Μεντόσα του "Juntos por el Perú"  7,86%, ο Σέζαρ Ακούνια του "Alianza para el Progreso" 5,96% και ο Τζώρζ Φόρσιτ του "Victoria Nacional" 5,68%.