Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Το Δίκτυο στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Ράμσεϊ Κλαρκ

 Πηγή: redh-cuba.org

"Ο θάνατος δεν είναι αληθινός όταν έχει ολοκληρωθεί καλά το έργο της ζωής".

Χοσέ Μαρτί

Στις 9 Απρίλη, ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε ένα από τα καλύτερα παιδιά του, τον λαμπρό νομικό και πρώην Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Ράμσεϊ Κλαρκ, άνθρωπο εξαιρετικό, απλό, έντιμο και με μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες, ο οποίος παρά τις θέσεις που κατείχε, τάχθηκε στο πλευρό της αλήθειας και της δικαιοσύνης σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου ήταν απαραίτητη η παρουσία τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ράμσεϊ Κλαρκ ήταν το προπύργιο του κινήματος ενάντια στους πολέμους, τις κυρώσεις και τους αποκλεισμούς.

Θα ήταν αδύνατο να αναφέρουμε όλους τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που υπερασπίστηκε, αλλά δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων που φυλακίστηκαν άδικα στις φυλακές της αυτοκρατορίας.

Τον Νοέμβρη του 2013, η κουβανική κυβέρνηση του απένειμε το παράσημο του Τάγματος Αλληλεγγύης σε μία από τις ημερίδες για τους Πέντε που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ολγκίν. Ο Ράμσεϊ ήταν στενός φίλος της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης και όλων των λαών που αγωνίζονται για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Το Δίκτυο στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, στο οποίο ανήκε ο Ράμσεϊ, στέλνει ένα ειλικρινές μήνυμα συλλυπητηρίων στην οικογένεια και τους φίλους του.

Σε ευχαριστούμε Ράμσεϊ για την αφοσίωσή σου, την δέσμευσή σου και το παράδειγμα που έδωσες για τις γενιές που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.