Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η Κούβα απορρίπτει τις κατηγορίες για υποτιθέμενη παρέμβασή της στις εκλογές των ΗΠΑ

 Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Η Κούβα επαναβεβαίωσε ότι είναι ψευδείς οι κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη παρέμβασή της στις τελευταίες εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που αναγνωρίζεται και από την κυβέρνηση αυτής της χώρας.

Ο γενικός διευθυντής Ηνωμένων Πολιτειών του υπουργείου εξωτερικών του νησιού των ΗΠΑ, Κάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο, επισήμανε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι το νησί της  δεν παρενέβη ούτε προσπάθησε να παρέμβει στις εν λόγω εκλογές.

"Το ψέμα είναι μέρος του βρώμικου πολέμου εναντίον της Κούβας", πρόσθεσε ο διπλωμάτης, ο οποίος διευκρίνισε ότι  αυτές οι κατηγορίες αποτελούν συκοφαντία που διαδίδονται για λόγους προπαγάνδας και δυσφήμισης.


Es falso que #Cuba hay interferido o intentado interferir en las elecciones de #EEUU. Así lo confirma el propio gobierno estadounidense, frente a calumnias difundidas en ese país con propósitos de propaganda y difamación. La mentira forma parte de la guerra sucia contra Cuba.

 

Οι δηλώσεις ακολούθησαν μετά τη δημοσίευση μιας βορειοαμερικανικής έκθεσης που επιβεβαίωσε τη μη εμπλοκή της Κούβας στις εκλογές των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Έρευνας και πρώην πρέσβης της Κούβας στην Ουάσινγκτον, Χοσέ Ραμόν Καμπάνιας, δημοσίευσε στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο μια παράγραφο από την εκτίμηση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί του θέματος.

Η έκθεση για πιθανή ξένη παρέμβαση στις εκλογές του 2020 επισημαίνει ότι είναι μικρή η πιθανότητα να έχει αναπτύξει η Κούβα δραστηριότητες κατά του Ρεπουμπλικανικού και υπέρ του Δημοκρατικού κόμματος.


Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δικηγόροι σχετιζόμενοι με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησαν για πρώτη φορά για υποτιθέμενη παρέμβαση του έθνους της Καραϊβικής στην εκλογική διαδικασία, ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ απέρριψε αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η Κούβα υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με την πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εκείνη την στιγμή, δεν παρενέβη ποτέ στην εκλογική διαδικασία άλλων χωρών.

Πηγή: TeleSUR