Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

21.000 υπογραφές από τις ΗΠΑ ζητούν το τέλος του αποκλεισμού

 Πηγή: telesurtv.net

Περισσότερες από 21.000 υπογραφές υποστηρίζουν μέχρι αυτή την Κυριακή την πρωτοβουλία του προγράμματος "Γέφυρες Αγάπης" στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ζητά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να άρει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα κατά της Κούβας και να τερματίσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Ο κουβανοαμερικανός καθηγητής Κάρλος Λάσο, ένας από τους υποστηρικτές της δράσης, τόνισε το εύρος που έχει από μόνη της η καμπάνια, η οποία πλέον ξεπερνά τις 21.000 υπογραφές και "πάμε για περισσότερες", διαβεβαίωσε.

"Έχουμε επιτύχει αυτές τις υπογραφές «απνευστί», χωρίς κανένα είδος προπαγάνδας και χωρίς την υποστήριξη των μεγάλων μέσων ενημέρωσης εδώ που να μιλάνε γι 'αυτό, είναι σαν να ήθελαν να θάψουν το γεγονός ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να χτίσουν γέφυρες αγάπης", είπε σε βίντεο στο λογαριασμό του στο Facebook.

Εκτός από το αίτημα για το τέλος του αποκλεισμού και τις κυρώσεις που βαρύνουν την κουβανική οικογένεια, ξεχωρίζουν ανάμεσα στα αιτήματα της ανοιχτής επιστολής προς τον Μπάιντεν το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα και η αποκατάσταση του προγράμματος οικογενειακής επανένωσης, που είχε ανασταλεί από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το 2017.


Υποστηρίζει επίσης τη θέσπιση «ανθρώπινων πολιτικών» έναντι της Κούβας, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ να πετάξουν και πάλι στις επαρχίες του νησιού της Καραϊβικής, επιτρέποντας αποστολές εμβασμάτων χωρίς περιορισμό και ενθαρρύνοντας οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Οι υπογράφοντες ζητούν επίσης να διακηρυχθεί η ελευθερία των πολιτών των ΗΠΑ να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Κούβα και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις και οι επιστημονικές και πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στα δύο έθνη.

Το αίτημα που απευθύνεται στον Μπάιντεν είναι μέρος της πρωτοβουλίας της ομάδας "Αμερικανών και Κουβανών ενάντια στο εμπάργκο", την οποία προσυπογράφουν οι "Γέφυρες Αγάπης", σύμφωνα με το Λάσο.

Ο κουβανοαμερικανός καθηγητής έχει αναπτύξει αρκετά προγράμματα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να προωθήσει μια προσέγγιση μεταξύ των λαών της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρκετοί από τους μαθητές του ταξίδεψαν μαζί του στο νησί της Καραϊβικής και εκεί γνώρισαν την αγάπη των Κουβανών, όπως διηγείται στα κοινωνικά του δίκτυα.

«Γι' αυτό μαζί μου μην περιμένετε να μισήσετε», γράφει στο προφίλ του στο Facebook, «Ξέρω ότι η αγάπη είναι πιο ισχυρή από το μίσος».