Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Νέο σπίτι φιλίας με την Κούβα στην Αργεντινή

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Ένας νέος χώρος υπέρ της κουβανικής επανάστασης άνθισε σήμερα στο προάστιο Αβεγιανέδα του Μπουένος Άιρες φτιαγμένος από το Αργεντίνικο Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα (MasCuba).

Το 41ο σπίτι αλληλεγγύης με το νησί της Καραϊβικής και άλλες χώρες του κόσμου που αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την κυριαρχία, γεννήθηκε σε μια εκδήλωση υπό την προεδρία του πρέσβη της Κούβας στην Αργεντινή, Πέδρο Πάμπλο Πράδα, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι διαφόρων εθνών.

"Αυτό το σπίτι αφιερωμένο στην Κούβα στεγάζει επίσης όλες τις σημαίες της Λατινικής Αμερικής, είναι ένας τόπος συνάντησης για τους λαούς", δήλωσε ο διπλωμάτης εγκαινιάζοντας τη νέα έδρα ενώ επαίνεσε το μεγάλο έργο του MasCuba εδώ και πολλά χρόνια στην υποστήριξη της Επανάστασης.

Αφού υπογράμμισε τη σημαντική παρουσία νέων που συνοδεύουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Πράδα επεσήμανε ότι ο ιστορικός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο "μας έμαθε να πιστεύουμε και να σκεφτόμαστε ότι όποιος δεν ήταν ικανός να αγωνιστεί για τους άλλους δεν θα ήταν ποτέ ικανός να το κάνει για τον εαυτό του".

"Όταν αγωνίζεστε για τους άλλους με την αλληλεγγύη σας για την Κούβα, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα ή τη Βολιβία και με τόσες χώρες στην περιοχή, το κάνετε επίσης για την Αργεντινή και αυτό είναι εξαιρετικό, γιατί οι λαοί κατανοούν ο ένας τον άλλον καλύτερα γνωρίζοντας ποιες είναι οι ανάγκες μας", είπε ο Πράδα στο ακροατήριο.

Μεταξύ των σημαιών της Αργεντινής, της Κούβας, της Βολιβίας, της Βενεζουέλας, του Περού και κάτω από το σύνθημα "Μόνο η ενότητα των λαών μας θα μας ελευθερώσει", εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος που παίρνει το όνομα του Καμίλο Τόρες Ρεστρέπο, του Κολομβιανού καθολικού ιερέα, πρωτοπόρου της Θεολογίας της Απελευθέρωσης.

Για πολλές μέρες, χέρια αλληλέγγυα δούλεψαν για να δώσουν ζωή σε αυτό το νέο παράρτημα, στους τοίχους του οποίου δεσπόζει μια τοιχογραφία με μια εικόνα των αλληλένδετων σημαιών της Αργεντινής και της Κούβας, με τα πρόσωπα του Φιντέλ και του μεγάλου ειδώλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.


Το MasCuba έχει πολλά σπίτια από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Παταγονία, χώρους όπου τα μέλη του υπερασπίζονται την κουβανική σοσιαλιστική επαναστατική διαδικασία και τον αγώνα των χωρών της Μεγάλης Πατρίδας.