Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρόεδρος Μαδούρο προτείνει τη δημιουργία τράπεζας εμβολίων κατά του covid για τις χώρες της ALBA

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, πρότεινε τη δημιουργία μιας τράπεζας εμβολίων για τη Μπολιβιανή Συμμαχία για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA). Ο πρόεδρος τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει τα τέσσερα κουβανικά εμβόλια, αλλά και τις υπόλοιπες επιλογές παγκοσμίως.

"Υπάρχει το εμβόλιο Sputnik V από τη Ρωσία, κάνουμε τις δοκιμές στη Βενεζουέλα και πάνε πολύ καλά, σήμερα ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους επιτυγχάνει 91% αποτελεσματικότητα και σε σοβαρές περιπτώσεις 100%, είναι σημαντικό", τόνισε ο Μαδούρο.

Όπως υπογράμμισε ο Μαδούρο κατά την ομιλία του στην 18η Σύνοδο Κορυφής ALBA-TCP, "πρέπει να εγγυηθούμε μέσω της τράπεζα της ALBA τη χρηματοδότηση ολόκληρης της διαδικασίας εμβολιασμού των χωρών μελών αυτού του ενωσιακού μπλοκ".

Ο Μαδούρο διευκρίνισε ότι "πρέπει να εργαστούμε για να συγκεκριμενοποιήσουμε ολόκληρη την πολιτική για την υγεία και την εκπαίδευση, την επανενεργοποίηση της Petrocaribe, την υποστήριξη όλων των λαών μας και να αναλάβουμε τη στρατηγική ως ατζέντα Μεγάλου Έθνους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιάς-Κανέλ Μπερμούντες δήλωσε ότι η Κούβα αναπτύσσει γρήγορα τέσσερα προγράμματα εμβολίων κατά του COVID-19.

"Οι Κουβανοί επιστήμονες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα έχουν διαθέσιμα τον επόμενο χρόνο", δήλωσε ο πρόεδρος.