Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Cubainformación: Κολομβία και Κούβα: η ντροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου [+ video ]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει την υποκρισία, τον κυνισμό και τα  δύο μέτρα και δύο σταθμά  στη διεθνή πολιτική.

 

Πού είναι η καταδίκη για τους πρόσφατους 14 θανάτους από αστυνομική καταστολή στην Μπογκοτά;

Ή για τις 47 σφαγές στην Κολομβία, μέχρι στιγμής φέτος, τις δολοφονίες 190 κοινωνικών ηγετών και 43 πρώην ανταρτών που υπέγραψαν την ειρήνη;

Ούτε μια καταδίκη, για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων από την καταστολή  στη Χιλή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό και την Αϊτή.

Τώρα, αν πρόκειται για την Κούβα, τα πράγματα αλλάζουν. Τον Νοέμβριο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε τη σύλληψη του κουβανού “αντιφρονούντα” José Daniel Ferrer.

Για αυτόν τον εγκληματία, σήμερα  ελεύθερο, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και συνεργάζεται για τον αποκλεισμό της χώρας του, εκκρεμεί δίκη για απαγωγή και επίθεση σε τρεις πολίτες.

Η Dita Charanzová, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η υπόθεση Ferrer "παραβίασε τη Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κούβας".

Επειδή ο στόχος της ευρωπαϊκής δεξιάς και της “αντιπολίτευσης” στην Κούβα είναι ξεκάθαρος, να ανατρέψουν την εν λόγω συμφωνία, επιστρέφοντας στις κυρώσεις της καταργημένης Κοινής Θέσης.  

Γι 'αυτό δουλεύουν  οι ευρωπαϊκές ΜΚΟ που επιδοτούνται από την Ουάσινγκτον, όπως το Κουβανικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο φιλοξενείται μόνιμα  στα μεγάλα ΜΜΕ.