Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Οκτώ Κουβανοί επελέγησαν ως σύμβουλοι σε διεθνή επιτροπή κατά της πανδημίας


Πηγή: granma.cu

Ως αναγνώριση του επιτυχημένου έργου της Κούβας στην μάχη με τον sars-cov-2, οκτώ διάσημοι Κουβανοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στη συμβουλευτική ομάδα του covid-19 της Επιτροπής Διαπανεπιστημιακών του κόσμου.


Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης για το έργο που πραγματοποίησε η κουβανική επιστήμη και οι ειδικοί της στην καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει περισσότερα από 14 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 590.000 ανθρώπων, εκ των οποίων μόνο 87 ήταν Κουβανοί.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών της Κούβας, οι Κουβανοί επαγγελματίες που επιλέχθηκαν να ενσωματώσουν την ευυπόληπτη συλλογικότητα, από τους 60 που απαρτίζουν την επίλεκτη ομάδα, είναι οι Luis Velázquez Pérez, Pedro Mas Bermejo, Luis Herrera Martínez, Luis Carlos Silva Aycaguer, Tania Crombet Ramos, Guadalupe Guzmán Tirado, Rafael Bello Pérez και Jorge Núñez Jover. 

Επιπλέον, η Tania Crombet Ramos, από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της BioCubaFarma, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Επιτροπή Ειδικών για την αντιμετώπιση του covid-19 στον κόσμο, η οποία θα αποτελείται από μόνο 20 μέλη των Ακαδημιών. 

Ο κεντρικός στόχος της εν λόγω επιτροπής θα είναι να παρέχει στα εθνικά θεσμικά όργανα και κυβερνήσεις αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον covid-19 και τις επιπτώσεις του σε διάφορες χώρες.