Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Βολιβία: Μανούβρες για αναβολή των εκλογών [ VIDEO ]


Καταγγελίες κατά διάφορων αξιωματούχων της ντε φάκτο κυβέρνησης ότι χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση για να επιτεθούν στο MAS

Ο David Veizaga, εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας "Yungas Chapare"  , κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι διάφοροι αξιωματούχοι της ντε φάκτο  κυβέρνησης της Jeanine Áñez χρησιμοποιούν διάφορες πολιτικές στρατηγικές για να αναβάλουν  τις προεδρικές εκλογές.

Ο Veizaga καταδίκασε τις δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης, Arturo Murillo, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός κέντρου απομόνωσης για ασθενείς από της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη  Κοτσαμπάμπα, περιοχή που το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS)  έχει μεγάλη πολιτική επιρροή και είναι η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον ιό.

Αυτή τη στιγμή θέλουν να δυσφημίσουν το MAS στην ευρύτερη περιοχή της Κοτσαμπάμπα με σκοπό να του αφαιρέσουν ψήφους. Προσπαθούν να του φυτέψουν περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, τρομοκρατίας, κρίσης υγείας για να αναβάλουν τις εκλογές ή να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο υπουργός Μουρίγο δεν εργάζεται για τον λαό, το μόνο που κάνει είναι να ασκήσει πιέσεις στους τοπικούς κυβερνήτες και τους δημάρχους », δήλωσε ο Veizaga.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας "Yungas Chapare" σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με ιατρικό προσωπικό για να μειώσουν τον αντίκτυπο της κρίσης στην υγεία λόγω του Covid-19, με φάρμακα και φυσικές θεραπείες.

"Οι νεκροί καταμετρώνται εντός και εκτός των νοσοκομείων. Εμείς εξετάζουμε μόνο την κατάσταση του  πληθυσμού, αλλά θα τους διδάξουμε θεραπείες ώστε να μπορούν να θεραπευτούν. Σε κάθε ιατρική μπριγάδα  υπάρχει ένας βιοχημικός, ένας γιατρός και ένας  φυσικός (εναλλακτικός) γιατρός . Εφαρμόζουμε την ιατρική του λαού για να σώσουμε το λαό », πρόσθεσε ο Veizaga.


Το Υπουργείο Υγείας της Βολιβίας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει 59.582 κρούσματα με κορονοϊό και 2.151 θανάτους. Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία στη χώρα της Νότιας Αμερικής είναι οι Λα Παζ, Σάντα Κρουζ και Ταρίγια.