Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Η USAID χρηματοδοτεί τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Πηγή: mronline.or

Η USAID χρηματοδοτεί τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στέλνοντας 41,9 εκατομμύρια δολάρια στον Γκουαϊδό  "... ως αμοιβή, για τα μεταφορικά τους, την εκπαίδευση καλής διακυβέρνησης, την προπαγάνδα, τεχνική υποστήριξη διεξαγωγής εκλογών, καθώς και άλλα σχέδια οικοδόμησης της δημοκρατίας".


Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τώρα τους μισθούς και τα έξοδα δεκάδων πολιτικών της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που δημιούργησαν μια «κυβέρνηση σκιά» στη Βενεζουέλα και στο εξωτερικό. 

Στις 8 Οκτωβρίου, η USAID υπέγραψε διμερή συμφωνία με την ομάδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας με επικεφαλή τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Juan Guaidó (τον οποίο αναγνωρίζει η διοίκηση Trump ως «προσωρινό πρόεδρος» της Βενεζουέλας), που περιλαμβάνει βοήθεια ύψους 98 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Βενεζουελανούς. 

Ένα σημείωμα που εντόπισε η LA Times αποκαλύπτει ότι η USAID διοχετεύει 41,9 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για βοήθεια στην Κεντρική Αμερική και τα στέλνει "στον Γκουαϊδό και τη φατρία του ... ως αμοιβή, για τα μεταφορικά τους, την εκπαίδευση καλής διακυβέρνησης, την προπαγάνδα, τεχνική υποστήριξη διεξαγωγής εκλογών, καθώς και άλλα σχέδια "οικοδόμησης της δημοκρατίας".