Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ο Πρόεδρος της Κούβας υποστηρίζει την εκστρατεία για την απελευθέρωση του Λούλα

Πηγή: http://cubasi.cu

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, επανέλαβε σήμερα την υποστήριξή του στην εκστρατεία για την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Στις 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Κούβα εκδηλώσεις στους χώρους εργασίας και μόρφωσης για την άμεση απελευθέρωση του Λούλα και θα καταδικάσουν αυτό που στην Κούβα αποκαλούν στρατηγική του ιμπεριαλισμού, την δυσφήμιση των προοδευτικών ηγετών, με την συνέργεια της δεξιάς της περιοχής. 

Με τις υπογραφές μας θα απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του Λούλα ντα Σίλβα. #LulaLivre #LulaInocente , #SomosCuba , #SomosContinuidad, έγραψε ο πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος στο το κίνημα που ξεκινάει εδώ (στην Κούβα) απαιτώντας την απελευθέρωση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος (PT). 

Το σκηνικό της καμπάνιας θα είναι οι χώροι εργασίας και σπουδών στο νησί την 28η Οκτωβρίου, όπου θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές με το αίτημα της απελευθέρωσης του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος συμπληρώνει τα 74 χρόνια στις 27 Οκτωβρίου. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθούν στην Κούβα εκδηλώσεις στους χώρους εργασίας και μόρφωσης για την άμεση απελευθέρωση του Λούλα και θα καταδικάσουν αυτό που στην Κούβα αποκαλούν στρατηγική του ιμπεριαλισμού, την δυσφήμιση των προοδευτικών ηγετών, με την συνέργεια της δεξιάς της περιοχής. 

Θα απορρίψουν επίσης την πολιτική του σημερινού προέδρου αυτής της χώρας, του Ζαίρ Μπολσονάρο και τις δηλώσεις του εναντίον της Κούβας και της διεθνούς ιατρικής της συνεργασίας. 

Οι λίστες με τις υπογραφές θα παραδοθούν από το Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλία των Λαών (ICAP) στην αντιπροσωπεία της Βραζιλίας που θα λάβει μέρος στην Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Αλληλεγγύης για τη Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου στην Αβάνα. 

Ο Λούλα θεωρείται πολιτικός κρατούμενος και θύμα του ίδιου πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ.