Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Οίκος αξιολόγησης China Dagong International: Το Πέτρο προσφέρει νέες ιδέες για το διεθνές νομισματικό σύστημα


Καράκας, 27 Φλεβαρη. AVN

Το Πέτρο αποτελεί μια θετική, καινοτόμα και νόμιμη πρωτοβουλία που προσφέρει νέες ιδέες για το διεθνές νομισματικό σύστημα είναι ο χαρακτηρισμός της έκθεσης του Οίκου Αξιολόγησης China Dagong International Credit Rating, που κυκλοφόρησε δύο μέρες μετά την προπώληση του κρυπτονομίσματος, στις 22 Φλεβάρη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μοντέλο του Πέτρο μπορεί να ενθαρρύνει άλλες χώρες να εκδώσουν νέα είδη νομισμάτων που θα έχουν αντίκρισμα στον πραγματικό πλούτο και θα επιτρέψουν να ξεπεραστεί η κυριαρχία του δολαρίου των ΗΠΑ και να αντικατασταθεί από ένα σύστημα με ένα νέο είδος διεθνούς νομίσματος.

«Το Πέτρο σπάει την έλλειψη αγκυρών πιστώσεων σε ψηφιακά νομίσματα και πιστωτική στήριξη από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το χρυσό», αναφέρει η έκθεση του οίκου που εκτιμά θετικά την πρωτοβουλία που προωθείται από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Επίσης, τονίζει ότι το γεγονός πως το Πέτρο εκδίδεται από μια κυρίαρχη κυβέρνηση δίνει νομιμότητα στην κυκλοφορία του ως ψηφιακό νόμισμα.

«Είναι μια μεγάλη καινοτομία στη σύλληψη ενός νομίσματος στην εποχή του Big Data, ένα ζήτημα που έχει μεγάλη σημασία για την απόδοση της αξίας στο νόμισμα», τονίζει η έκθεση.

Οι οικονομικοί αναλυτές της China Dagong International Credit Rating Group θεωρούν ότι το Πέτρο είναι μια καινοτομία που προσφέρει νέες ιδέες για τη μεταρρύθμιση του υπάρχοντος διεθνούς νομισματικού συστήματος, το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το δολάριο ΗΠΑ, σε συνύπαρξη με άλλα νομίσματα, όπως το ιαπωνικό γιέν και το ευρώ.

«Το γεγονός πως οι ΗΠΑ υποστήριξαν την υπερεκτίμηση του νομίσματός τους έχει προκαλέσει την εξασθένιση της πιστωτικής βάσης στη συγκεκριμένη χώρα», αναφέρει.

Αργότερα εξηγεί ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη «συστηματική ασυμφωνία» μεταξύ του διεθνούς νομισματικού πιστωτικού συστήματος που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ και του παγκόσμιου συστήματος δημιουργία αξίας.

«Είναι όλο και πιο δύσκολο για το αμερικάνικο δολάριο να αναλάβει την ευθύνη για το διεθνές αποθεματικό νόμισμα», ανέφερε η έκθεση.