Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Νέα δολοφονία υποψήφιας βουλευτή στο Μεξικό


Πηγή: telesurtv.net

Η Μεξικάνα υποψήφια για το κοινοβούλιο με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) στην πολιτεία Γκερέρο, Ντούλσε Αναγιέλι Ρεμπάχα, δολοφονήθηκε την προηγούμενη Κυριακή από πολυάριθμα τραύματα από σφαίρες.

Το πτώμα της γραμματέως επίσης Ιθαγένικων Υποθέσεων και Αφροαμερικάνικων Κοινοτήτων της κρατικής κυβέρνησης βρέθηκε στην πίσω καρότσα ενός μικρού φορτηγού στην περιοχή της Τσιλάπα, στη κοινότητα όπου διέμενε και διήγε την πολιτική ζωή της η 28χρονη νέα.



Σύμφωνα με ανεπίσημες εκδοχές, τόσο η Ρεμπάχα όσο και συγγενής της απήχθησαν τα ξημερώματα όταν επέστρεφε από εκδήλωση στην οποία αποδεχόταν τη θέση της προέδρου του Περιφερειακού Κινήματος στην Τσιλάπα.

Πρόκειται για τη δεύτερο πολιτικό στέλεχος που δολοφονείται στην πολιτεία Γκερέρο μέσα σε λίγες μέρες. Την προηγούμενη Τετάρτη 21 Φλεβάρη, με τέσσερις σφαίρες δύο άνδρες δολοφόνησαν το στέλεχος του PRD, Αντόνια Χάιμες Μοκτεσούμα, μέσα σε ένα εστιατόριο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα από τότε που ανακοινώθηκε η προεκλογική αναμέτρηση στη χώρα των Αζτέκων [για εκλογή προέδρου, 128 γερουσιαστών και 500 βουλευτών την 1η Ιουλίου - στμ] έχουν δολοφονηθεί σχεδόν 30 πολιτικοί ηγέτες σε όλη την επικράτεια, κάτι που καθιστά αυτές τις εκλογές τις πιο βίαιες αυτού του αιώνα στο Μεξικό.