Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος Μαδούρο παρουσιάζει από τον ΟΗΕ τις αληθινές προθέσεις της αυτοκρατορικής επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας


Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, στην παρέμβασή του στην 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξήγησε στον κόσμο τους πραγματικούς λόγους που ωθούν την επιθετικότητα της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας κατά της χώρας της Καραϊβικής.

Η υιοθέτηση ενός αυτόνομου έργου –πλαισιωμένου στο Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα- καταρτισμένο στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου που βασίζεται στην ιστορία, την ιδιοσυγκρασία, την λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και στον πλούτο που κατέχει η Βενεζουέλα ως χώρα, η οποία έχει το πρώτο πιστοποιημένο αποθεματικό σε πετρέλαιο και χρυσό και το τέταρτο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, είναι η κύρια αιτία που παρακινεί τις παγκόσμιες ολιγαρχίες να προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον λαό της Βενεζουέλας, την Πατρίδα του Μπολίβαρ.


Υπό αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Βενεζουέλα υπόκειται σε διαρκή εκστρατεία πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και μιντιακής επιθετικότητας, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μιας χώρας που έχει επικυρώσει τον αποικιοκρατικό και καταπιεστικό της χαρακτήρα με την αναβίωση του Δόγματος Μονρόε, ενός μηχανισμού μέσω του οποίου επιδιώκει να απειλήσει τις χώρες που δεν ευθυγραμμίζονται με το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα και τα συμφέροντα της αμερικανικής αυτοκρατορίας.
 
«Η Βενεζουέλα υποφέρει από μόνιμη πολιτική επιθετικότητα. Η Βενεζουέλα έρχεται σήμερα να πει την αλήθεια ενός λαού αγωνιστή, ήρωα, μιας Πατρίδας που αρνήθηκε να παραδοθεί στην αδικία των αυτοκρατοριών», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαδούρο δήλωσε ότι ένας άλλος μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τις ολιγαρχίες για να δικαιολογήσουν τη διεθνή παρέμβαση στο έθνος της Καραϊβικής είναι η εκστρατεία που προωθούν οι εταιρίες μέσων ενημέρωσης, οι οποίες κρατάνε το λάβαρο της «ανθρωπιστικής κρίσης» προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τις πραγματικές κρίσεις αυτού του είδους που αντιμετωπίζουν οι διάφορες χώρες του κόσμου.

«Η Βενεζουέλα είναι το λίκνο και το σχολείο των δημοκρατικών αρχών, της εξέγερσης, της αξιοπρέπειας, έχει πεισμώσει στην επιδίωξη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της», είπε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι οι κυρώσεις και οι μονομερείς αποκλεισμοί που έχουν επιβληθεί εκβιαστικά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, το όπλο άμυνας των εθνών που επιτίθενται κατά της κυριαρχίας και αυτοδιάθεσής τους.

Ο Μαδούρο υπενθύμισε την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του, απειλώντας με απόσυρση βοήθειας από τα συστήματα υποστήριξης των λαών του κόσμου, γνωστοποιώντας έτσι τον επιδιωκόμενο ρόλο του δικαστή στον πλανήτη.

Παρά τις επίμονες απειλές της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο – αποδεικνύοντας τον ειρηνοποιό του χαρακτήρα- επιβεβαίωσε την προθυμία του να πραγματοποιήσει πολιτικό διάλογο για την ειρήνη και την κοινωνική ισότητα, γιατί κατά την άποψή του, οι κυβερνήσεις που έχουν μεγάλη ιστορικές διαφορές είναι εκείνες που πρέπει να συζητήσουν για να προωθήσουν ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος των λαών και της ανθρωπότητας.

Όσον αφορά την αποτυχημένη δολοφονία, ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας ζήτησε την υποστήριξη του Συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Αυγούστου.