Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μεξικό: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στην επαρχία Τσιάπας. Η εισαγγελία γνώρισε ότι τον απειλούσαν


Mήνες πριν την δολοφονία του είχε καταγγείλει στις αρχές ότι δέχονταν απειλές κατά της ζωής του.

Ο Μάριο Γκόμες Σάντσες, ανταποκριτής της εφημερίδας El Heraldo de Chiapas στο Δήμο Γιαχαλόν, πυροβολήθηκε θανάσιμα βγαίνοντας από το σπίτι του, στον ίδιο δήμο. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική εφημερίδα που εργάζονταν ανέφερε δύο άνδρες  πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο ενώ ετοιμάζονταν να επιτελέσει το ενημερωτικό του έργο.


Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η Νάνσυ Γκόμες, αδερφή του θύματος, ανέφερε ότι ο αδερφός της φεύγοντας από το σπίτι του στην περιοχή Σαν Μαρτίν, πυροβολήθηκε στα χέρια και στο στήθος από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του. 

Σύμφωνα με την αδερφή του θύματος, ο Μάριο είχε προσφύγει στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και είχε υποβάλει καταγγελία ότι δέχονταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, ωστόσο δεν του παρασχέθηκε προστασία. 

Στελέχη, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, φωτογράφοι και προσωπικό της εφημερίδας El Heraldo de Chiapas, απαίτησαν από τις τοπικές αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση. 

Από πλευράς του, ο γενικός εισαγγελέας καταδίκασε έντονα την δολοφονία του δημοσιογράφου Μάριο Λεονέλ Γκόμες Σάντσες και ανέφερε ότι διέταξε έρευνα σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.