Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πορεία για την αντίσταση των Μαπούτσε στο Σαντιάγο της Χιλής

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΧΙΛΗΣ

Σήμερα όπως και χθες, η ιστορία αξιοπρέπειας και αντίστασης του Λαού μας Μαπούτσε απέναντι στη λεηλασία, την αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό μας καλεί να ενωθούμε σαν μια μοναδική φωνή σε υπεράσπιση της mapuñuke (γης των Μαπούτσε) και του μέλλοντος μας. 

Έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας την ταυτότητα και την κουλτούρα μας, λόγω της οποίας θεωρούμε αναγκαίο να ασκήσουμε την αυτονομία μας και να την προβάλουμε έτσι όπως το έκαναν οι futakecheyem (πρόγονοι) μας στο ιδιαίτερο περιβάλλον που οι Μαπούτσε αναπτυσσόμαστε. 
Στον κάμπο, στην πόλη, στη φυλακή και στο εξωτερικό. Είμαστε ένας μόνο Λαός που αγωνίζεται για να διασώσει το παρελθόν του και να υπάρξει, σαν φόρο τιμής σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για να κρατήσουν όρθια τον δικό μας αγώνα.

Τα κράτη της Χιλής και της Αργεντινής προσπαθούν μέρα με τη μέρα να ευνοήσουν ακόμα περισσότερο την ολοκληρωτική λεηλασία των περιοχών και των πόρων τους στα χέρια πολυεθνικών εταιριών. Αυτό δείχνει η επιβολή γιγάντιων σχεδίων για την εξορυκτική επένδυση όπως το IIRSA, οι χρηματοδοτήσεις σε δασικές εταιρίες ή η παράδοση στο πιάτο των δικαιωμάτων για το νερό σε ξένες επιχειρηματικές κοινοπραξίες. 

Το Σχέδιο Αραουκανία δεν είναι παρά η συνέχεια της στρατηγικής της δικτατορίας του Πινοτσέτ για να συνεχίσει να παραβιάζει τα κοινοτικά και συλλογικά μας δικαιώματα. Είναι η νομική προέκταση και ένα ακόμα όπλο που προσπαθούν να επιβάλουν μαζί με της αστυνομο-στρατιωτική ομάδα «Ζούγκλα», κάτι που προστίθεται στο βρώμικο αστυνομικό παρελθόν με την «Υπόθεση Τυφώνας» και τόσες άλλες που έχουν κάνει προφανείς τις σκοτεινές προθέσεις να απονομιμοποιήσουν τον αγώνα μας. 

Για αυτούς και άλλους ακόμα λόγους, καλούμε όλους όσοι στέκονται αλληλέγγυοι με τα δίκαια αιτήματά μας να μας συντροφεύσουν και να δείξουν μαζικά ότι οι Μαπούτσε δεν είμαστε μόνοι, και ότι είμαστε χιλιάδες αυτοί που δεν καταπίνουμε τα ψέματα και τις κοινοτοπίες των αρχών της κυβέρνησης. Δεν θέλουμε δικαστικές παρωδίες, ούτε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, ούτε τραυματισμένα παιδιά μαπούτσε. 

Κατά της βίας του κεφαλαίου, η αντίσταση είναι ζωή.
Ούτε η φυλακή ούτε οι σφαίρες θα συγκρατήσουν την δίκαιη προέλασή μας!
Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε!