Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γιατί προηγείται ο Λούλα στην πρόθεση ψήφου παρά τη σύλληψή του


Πηγή: Telesurtv.net

Παρά τη σύλληψή του στις 7 του μηνός στην Κουριτίμπα, με διαταγή του δικαστή Σέρζιο Μόρο, o πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Datafolha, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάουλο της Κυριακής, ο Λούλα προηγείται με 31% έναντι 16% του δεύτερου σε προτίμηση αντιπάλου, σε όλα τα σενάρια κάτω από τα οποία θα μπορέσει να κατέβει ως υποψήφιος.

Συνοπτικά οι λόγοι που ο λαός συνεχίζει να τον στηρίζει, σύμφωνα με άρθρο του Telesur:
- 30 εκατομμύρια βραζιλιάνοι βγήκαν από τη φτώχεια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λούλα (2003-2010), ενώ οι πολιτικές του πέτυχαν να σταθεροποιήσουν την οικονομία.
- Τα κοινωνικά προγράμματα "Bolsa Familia", "Mi Casa, "Mi Vida" και το σχέδιο "Más Médicos" απέσπασαν επαίνους σε διεθνή κλίμακα.
- Ο ηγέτης του ΡΤ εστίασε επίσης στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της Βραζιλίας και για αυτό το σκοπό δημιούργησε πολυάριθμες υποτροφίες έτσι ώστε όλοι οι φτωχοί φοιτητές να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.
- Ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε από 10,5% το 2002 σε 5,7% το 2010.
- Η Βραζιλία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες που μπήκε σε ύφεση του 2008, και επίσης μια από τις πρώτες που βγήκε από αυτή τη συγκυρία ένα χρόνο μετά.