Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Φιντέλ Κάστρο: "Η ιστορία θα με δικαιώσει" - Βιβλιοπαρουσίαση στη Σπάρτη


Η Κουβανική Επανάσταση παραμένει ζωντανή και εξακολουθεί να εμπνέει τους λαούς. Αξίζει όχι μόνο την αλληλεγγύη μας, αλλά να μελετήσουμε τα διδάγματα της.

Μέσα από αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η ιστορική συνέχεια των αγώνων του λαού της Κούβας. Αναδεικνύονται επίσης οι αρχές και χαρακτηριστικά της κουβανικής κοινωνίας που της επιτρέπουν –παρά τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και τον απάνθρωπο αποκλεισμό (εμπάργκο) που ισχύει και σήμερα– όχι μόνο να εξασφαλίζει αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής (δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους τους Κουβανούς κλπ), αλλά και να παρέχει διεθνιστική αλληλεγγύη σε λαούς σε όλο τον κόσμο. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει συνολικά δύο ιστορικές ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο και προλογίζεται από την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα. 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λακωνίας και το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" και τα μέλη και τους φίλους του που ζουν στη Σπάρτη, καλούν σε βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή τη νέα έκδοση της ιστορικής ομιλίας του Φιντέλ Κάστρο «Η Ιστορία θα με δικαιώσει» από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα.

Σάββατο 21 Απρίλη, 7:00μ.μ.,

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ 
(ισόγειο Βιβλιοθήκης)
Λεωφόρος Λυκούργου 135 & Λυσάνδρου


Στην εκδήλωση θα μιλήσει  η Πρέσβειρα της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» και των εκδόσεων Διεθνές Βήμα, το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλέκος Χαλβατζής και Τζώρτζ Μεχραμπιάν.

Την εκδήλωση-συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης