Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση του Κουβανού Αντιπροέδρου με Παλαιστίνιο ηγέτη στην Αβάνα

Πηγή: www.granma.cu

Με τον Σαμπί Σαιδάμ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Φατάχ και υπουργό Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Παλαιστινιακού Κράτους, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Μιγκέλ Ντίας Κάνελ Βερμούδες, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και πρώτος αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, που βρίσκεται στην Κούβα μετά από πρόσκληση μεταφέροντας μήνυμα του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, προς τον Πρόεδρο των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Ραούλ Κάστρο Ρους.

Κατά την διάρκεια της αδερφικής συνάντησης, ο κουβανός ηγέτης επανέλαβε την πάγια υποστήριξη της Κούβας στο αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει το Κράτος του, στα  προ του 1967 σύνορα, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επέκρινε επίσης, για άλλη μια φορά, την μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Ο Σαιδάμ, ο οποίο συμμετέχει επίσης στο Συνέδριο “Πανεπιστήμιο 2018” που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην κουβανική πρωτεύουσα, ευχαρίστησε για την ιστορική υποστήριξη της Κούβας στην υπόθεση του λαού της Παλαιστίνης και εξέφρασε την βούλησή του να εδραιώσει τις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συμμετείχε, συνοδεύοντας τον διακεκριμένο παλαιστίνιο επισκέπτη, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κούβα, Ακαράμ Μοχάμεντ Ρασίμπ Σαχμάν.

Από κουβανικής πλευράς, συμμετείχαν οι Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και υπουργός Εξωτερικών και  Έκτορ Ιγάρτσα Καμπρέρα, διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών.