Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κούβα και Συρία ενισχύουν την συνεργασία τους στον τομέα της Εκπαίδευσης

Πηγή: www.acn.cu

Αβάνα, 8 Φεβρουαρίου (ACN) – Η Κούβα και η Συρία τάχθηκαν υπέρ της διμερούς συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα, μέσω της ανταλλαγής πανεπιστημιακών υποτροφιών και στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση του Σύριου υπουργού Ανώτερης Εκπαίδευσης Ατελ αλ Ναντάφ και του Κουβανού πρέσβη στην αραβική χώρα Κάρλος Μόγια, μετέδωσε το κουβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύριος αξιωματούχος εξήρε τις σταθερές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπογραφεί Συμφωνία Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας. 

Ο Κουβανός διπλωμάτης συμφώνησε με τον συνομιλητή του για την ανάγκη διεύρυνσης της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας και εξήρε το θάρρος του συριακού λαού και και την αντίστασή του τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. 

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι η Συρία θα εκπροσωπηθεί στο Διεθνές Συνέδριο Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο 2018 που θα λάβει χώρα στην Κούβα από τις 12 έως τις 16 αυτού του μήνα με θέμα “Το Πανεπιστήμιο και το Πρόγραμμα 2013 για ανάπτυξη και ευημερία”.