Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Oι Πρόεδροι Μαδούρο και Πούτιν επανεξέτασαν την διμερή ατζέντα σε τηλεφωνική συνομιλία

Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησαν σήμερα τη τακτική τους τηλεφωνική συνομιλία προκειμένου να συντηρήσουν τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Η συζήτηση αφορούσε διάφορα διμερή θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, της ενέργειας, της γεωργίας, της επιστήμης και τεχνολογίας, και του πολιτισμού. 

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη γενναιότητα και την ηρεμία με την οποία ο Προέδρος Νικολάς Μαδούρο μαζί με τον βενεζουελάνικο λαό οδήγησαν ;το βενεζουελάνικο έθνος στο δρόμο της ειρήνης.


Ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η Βενεζουέλα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, και σημείωσε την αυξανόμενη σημασία της Βενεζουέλας στην ανάπτυξη εμπορικών συμφερόντων ανάμεσα στα δύο έθνη. 
Ως προς αυτό, τόνισε τη σημασία της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός της Λαϊκής Εξουσίας για την Οικονομία και τα Οικονομικά, Ραμόν Λόμπο, στη Μόσχα με σκοπό να ετοιμάσει την Διακυβερνητική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου (CIAN) Ρωσίας-Βενεζουέλας, που θα λάβει χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε στον Νικολάς Μαδούρο την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διμερή συνεργασία στους τομείς της γεωργίας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, όπως και για την ταχεία πρόοδο στις εργασίες για την εγκατάσταση της εταιρείας συναρμολόγησης λεωφορείων. 

Tέλος, κατά την εκτενή και ευχάριστη συνομιλία μεταξύ των δύο αξιωματούχων, ο Πρόεδρος Πούτιν παραδέχτηκε τον Νικολάς Μαδούρο για τη γενναιότητα και τις προσπάθειές του για να διαφυλάξει τη σταθερότητα και την ειρήνη της χώρας, και εξέφρασε την αποστροφή του για τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές προσπάθειες που αγνοούν την συνταγματική τάξη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ενώ παράλληλα βεβαίωσε ότι γνωρίζει με ακρίβεια τις ξένες απόπειρες που συντονίζονται ενάντια στη Βενεζουέλα και υπογράμμισε πως μονάχα ο λαός της Βενεζουέλας μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του.

Καράκας, 10η Ιουλίου 2017